Generalforsamlinger og andet fra gamle dage

Vi har her prøvet at samle avisartikler og andre kilder, som fortæller lidt om hvordan tingene foregik i ‘gamle dage‘ i TIK. De primære kilder har været artikler i lokale aviser.

Når man læser artiklerne, så lyder det som at bal og fest har været vigtigt og sporten til tider er kommet i anden række.

1904 Første gang Taastrup Idrætsklub nævnes i avis

Den første gang som det er fundet at Taastrup Idrætsklub er nævnt i en avis er i Roskilde Avis den 2. august 1904, hvor der står følgende:

Sommerfest i Taastrup NyKro
Taastrup Nykro med dens store og smukke Have er i Løbet af det sidste Aarstid blevet et yndet Samlingssted for Omegnens Beboere, og dette er ret naturligt. Lokaliteterne inde som ude er nemlig baade rummelige, moderne og hyggelige. Betjeningen udmærket og Værten
yderst elskværdig og imødekommende. Sommerfesten i Dag var da særdeles godt besøgt og Underholdningen gennemgaaende fortrinlig. Anledningen til Festen var denne Gang Cykleklubben “Avancer” Væddekørsel fra Højerup Kirke paa Stevns til Kroen (6½, Mil).
Fra Kl. 7-9 var der Brydning, Boksning og Sang, navnlig Brydningen fulgtes med stor Interesse. 3 af Taastrup Idrætsklubs bedste Brydere, Dhrr. Maskinsmed V. Johansen, Murarbejdsmand Poulsen og Skrædermester Petersen deltog og gjorde den unge Klub megen Ære.

1904 Taastrup Idrætsklub nævnes igen i avisen

Den første gang som det er fundet at Taastrup Idrætsklub er nævnt i en avis er i Roskilde Avis den 6. september 1904, hvor der står følgende:

Høje Taastrup Sygekasses Fest paa Taastrup Nykro var udmærket besøgt og Taastrup Idrætsklub, som assisterede med Brydning, Boxning og Kuglevægtsøvelser, gjorde megen og fortjent Lykke. Det er en stor Fornøjelse at se, hvor ihærdigt denne Klub arbejder, og vi benytter Lejligheden til at anbefale rigelig Tilslutning til den.

1905 Første fest i Taastrup Idrætsklub

Den første fest i Taastrup Idrætsklub som omtales i aviserne, foregår i 1905 på Taastrup Nykro og omtales den 26. april 1905 i Roskilde Dagblad, hvor der står følgende:

Taastrup Idrætsklub afholdt 2. Paaskedag Fest i Taastrup Nykro.
Tiltrods for det fristende Program blev Besøget ikke stort. Der blev givet Lektion i Boksning af Klubbens Instruktør, Hr. S. Witthøft fra Athlelklubben “Dan” i Kjøbenhavn, ligesom forskellige Kampe i Brydning udførtes og tog meget Bifald. Havebrugskandidat Brinch, “Bakkedal”, var Tidtager ved Kampene. Følgende Præmier uddeltes til Deltagerne i Brydning:
l. Pr. Vilh. Johansen. Taastrup.
2. – Chr. Olsen, Højetaastrup.
3. – P. Petersen. Taastrup.

1909 Fymnastik indmeldes

I Roskilde Dagblad den 12. marts 1909 stod der følgende:

Taastrup Gymnastforening, der for et Aarstid siden indmeldte sig under Gl. R.U.’s 19 skyttekreds, har nu udmeldt sig deraf og indmeldt sin i Taastrup Idrætsklub. Foreningen vil herefter fortsætte Traditionen med gammel dansk Gymnastik. Saa godt som alle tidligere Gymnaster har indmeldt meldt sig til en Opvisning der vil finde Sted 2. Paaskedag i Taastrup Nykro. Foreningen tæller 61 aktive og lige saa mange passive Medlemmer.

1909 Sommerfest

I Roskilde Avis den 26. juni 1909 stod der følgende:

Taastrup Idrætsklub afholder stor Sommerfest med pragtfuld Illumination og Fyrværkeri paa Taastrup Nykro Søndag den 4. Juli. Festen aabnes med Kanonsalut Kl 4. Righoldigt Program. Nærmere ved Plakater og Programmer.

1910 Faneindvielse

Beslutningen

I marts blev man enige om der var behov for en ny fane, hvilket ses i en artikel i Roskilde Avis den 31. marts 1910:

Taastrup Idrætsklub, der i sin Tid startedes som en meget lille Aflægger af den daværende ret anselige Gymnastikforening for Taastrup og Omegn, har efterhaanden, som sidstnævnte er sygnet hen, vokset sig ret stor og navnlig stærk, saaledes, at det nu er den, der har overtaget Gymnastikken. Og med vanlig Dyglighed har den taget nye Opgaver op, saaledes at den i Søndags kunde fremvise baade et Voksen- og Drengehold i Gymnastik, der i alle Henseender var mønsterværdig. Det udmærkede Resultat skyldes utvivlsomt for en væsentlig Del Klubbens dygtige og energiske Lærer, Smed K. Petersen.
Efter Opvisningen, der var overordentlig godt besøgt af et meget interesseret Publikum, bestemtes det at paabegynde Arbejdet for Indsamlingen til en Fane.

Festen

Bemærk at i maj afholdtes Bal for at indsamle penge til fanen (ifølge Roskilde Avis den 17. maj 1910):

Taastrup Idrætsklub afholdt 2. Pinsedag en meget vellykket Fest til Fordel for Anskaffelse af en Fane til Klubben. Først holdt A. C. Meyer et meget interessant Foredrag om Sportens Betydning, og derefter afholdtes en livlig og indbringende Auktion over de mange Pakker, som var givet Klubben. Festen sluttede selvfølgelig med Bal.

Faneindvielse

I Roskilde Avis den 26. august 1910 stod der følgende:

Taastrup Idrætsklub, der for faa Aar tilbage begyndte sin Virksomhed som en lille Udvækst paa Gymnastikforeningen, har i Mellemtiden vokset sig saa stor og stærk, at det er bleven den, som er den førende, den som er bleven Hovedforeningen, den, af hvilken Gymnastikforeningen i Taastrup nu er bleven afhængig. Denne Vækst har bl. a. givet sig Udslag i, at man har følt Trang til at have egen Fane, og ved Bidrag fra Omegnens Beboere i Forbindelse med et mindre Tilskud fra Foreningens Kasse, har man ogsaa opnaaet at faa en meget smuk Silkefane, som i Aftes paa Taastrup Nykro blev indviet ved en meget stemningsfuld Højtidelighed. Ved 9-Tiden samledes de indbudte Bidragydere i Kroens store Festsal. Klubbens Formand, Vilhelm Johansen, bød Velkommen, hvorefter man sang “Der er et yndigt Land”. Købmand Ernst Larsen var første Taler. I velvalgte Ord talte han for Konge og Fædreland, hvorefter han slog det første Søm i Fanen, efterfulgt af et nifoldigt Leve og Afsyngelsen af første Vers af “Kong Christian”. Trafikassistent Jacobsen, “Solblink” talte derefter om Sporten i Almindelighed og om dens Udøvelse i Taastrup i Særdeleshed. Gymnastikforeningen i Taastrup startedes 1896 og har stedse kunnet glæde sig ved Omegnens Beboeres Velvillie. Imidlertid, der kom trange Tider, og under disse tyede Foreningen ind under Skytteforeningens Vinger, men det viste sig snart, at det ikke var det rette Sted, man var tyet hen. Saa tog Idrætsklubben sig af Gymnastikken, og nu gaar det godt. Der er da heller ingen Tvivl om, at Idrætsklubben vil møde samme Velvillie hos Publikum, som tidligere blev Gymnastikforeningen til Del.
Taleren omtalte derefter Disciplinen som en Hovedfaktor for Klubbens gode Trivsel og dvælede sluttelig ved Mærkedagen, da Klubben havde faaet sin egen Fane. At det var et Dannebrogsflag, man havde valgt, glædede ham, da dette ubetinget var det bedste fælles samlingsmærke. Han sluttede med et Leve for god Disciplin og godt Kammeratskab og slog samtidig det andet Søm i Fanen.

Læge Hanche talte derefter særdeles smukt for og til Ungdommen. Han slog derefter det tredie og sidste Søm i Fanen, hvorefter han overgav den til Klubbens Formand, som takkede, dels for Fanen og dels for de mange gode Ord, der var bleven talt ved denne Lejlighed.

Sluttelig sang Købmand Ernst Larsen en af en Taastrup-Borger forfattet Faneindvielsessang, og dermed var Festens alvorlige Del til Ende. Musikken intonerede “Jens Vejmand” og Dansen begyndte – naar den endte er Meddeleren ubekendt.

Gymnastikafdelingen

Samme dag, den 26. august 1910 skrevet Roskilde Dagblad om gymnastikafdelingen:

Forsamlingen blev budt velkommen af Idrætsklubbens Formand, Maskinm. V. Johansen.
Her i Taastrup er Gymnastikken den ældste Idræt, som øves. I 1896 blev her stiftet en Gymnastikforening, som gennem de Aar, der er forløbne, har været til megen Glæde og Nytte for Deltagerne. Gymnastikken har dog ført en noget omtumlet Tilværelse. Grunden hertil maa nærmest søges i at det til tider var vanskeligt at skaffe Lærer og Lokale. For et Par Aar
siden kom Gymnastikforeningen ind under 14. Skyttekreds, men det viste sig hurtigt, at den ikke kunde trives der. Efter at den var kommen ud igen havnede den i Idrætsklubben, som den nu hører ind under.

1911 Maskerade

I Roskilde Avis den 6. februar 1911 stod der følgende:

Taastrup Idrætsklub afholder sin aarlige Præmiemaskerade paa Taastrup Nykro d. 19de ds. Da Idrætsklubbens Maskerader er almindelig bekendt for deres morsomme og originale Optog, og i Aar synes at skulle blive særlig morsomme, anbefaler vi alle Yndere af den Art Løjer og Idræt støtte Klubben ved at give Møde. Se iøvrlgt omstaaende Annonce.

1911 Generalforsamling

I Social-demokraten den 27. juni 1911 stod der:

Taastrup Idrætsklub afholdt i Lørdags Aftes Generalforsamling.
Efter at Beretning og Regnskab var aflagt og godkendt, valgtes følgende til Bestyrelse: Glarmester Ch. Lange, Formand. Murer P. Olsen, Næstformand. Sadelmager F. Heede, Kasserer, Maler Oluf Olsen og Slagter Alfred Olsen.
Endvidere blev det vedtaget afholde en større Sommerfest sidst i Juli Maaned.

1913 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 3. november 1913 stod følgende:

Taastrup Idrætsklub afholdt Generalforsamling i Lørdags. Til Formand valgtes Skrædermester C. C. Hansen i Stedet for Murer P. Olsen, der ikke ønskede Genvalg. Til Bestyrelsen valgtes Murer P. Petersen, Kontorist Oluf Nielsen og til Revisor Murer P. Olsen. Man drøftede Spørgsmaalet om en ny Fodboldplads, da den gamle er solgt.

1914 Præmiemaskerade

I Roskilde Avis den 5. februar 1914 stod følgende:

Taastrup Idrætsklub afholder stor Præmiemaskerade Søndag den 8. Februar Kl. 7½ paa Taastrup Nykro.
Stor lokal Revue, bl. a : “Sogneraadsmøde i Snobberup” med Knald og Fald og Ballade.
5 øres Dans og Maskerade m.m.
1ste Herre- og Damepræmie 8 Kr., 2den do. 4 Kr.
Billetpriser under Masken og til Ballet 1 Kr. for en Herre og 80 Øre for en Dame + Skat.
Tilskuere: Voksne 35 Øre og Børn 20 Øre.
Bestyrelsen.

1919 Revy

I BT den 15. marts 1919 stod følgende:

Taastrup Idræts Klub spillede i Søndags ligesom de foregaaende 10 Foraar en lokal revy, der var skrevet af Formanden, F. Lund. og Kassereren, H Johansen. Revyen, hvori Tommyernes Ophold i Taastrup, Sogneraadet, den ny Station og Storm-Petersen B.T.-Dagbog var knudepunkterne, gjorde iflg. de lokale Blade stor lykke

1920 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 29. maj 1920 stod der:

Taastrup Idræts-Klub
holdt den 27. ds Generalforsamling paa Nykro. Det var lykkedes at leje en Plads, dersom der nu blot var Medlemmer nok, saa Lejesummen kan klares, der skal mange Penge til.
Hr. H. Johansen gjorde Rede for Lejemaalet og anbefalede Sagen paa det bedste. Stemningen var for at føre videre frem, dels ved Tegning af saavel aktive som passive Medlemmer, samt søge at formaa Sogneraadet til at støtte Klubben med Bidrag.
Kontingent er 12 Kr. for ældre aktive Medlemmer og 6 Kr. for Lærlinge for Sommeren. Passive Medlemmer yder mindst 5 Kr i Kontingent.
Der foretoges Bestyrelsesvalg. Valgte blev Lagerforvalter H. Johansen. Formand, Gravør Th. Storm, Kasserer, Tømrer Helge Hansen, Tømrer M Clausen, tømrer M. Nicolajsen, Bestyrelsesmedlemmer. Suppleanter Thorkild Vedsegaard og Vil. Larsen. C. Hofmann valgtes til Materialforvalter.
Revisorer blev A. K. Andersen og Oluf Olsen. Til at lede Foreningen valgtes Th. Vedsegaard.
Man diskuterede Muligheden for at dyrke Kriket-Spil, da der blandt Medlemmerne syntes at være stemning derfor. Det vedtoges at Foreningen kun vilde være Indbyder til sluttede Sammenkomster, da de offentlige Baller var temmelig ilde lidt.

1923 Generalforsamling

I Roskilde Dagblad den 12. oktober 1923 stod der:

Taastrup Idrætsklub holdt i Forgaars Generalforsamling paa Taastrup Nykro. Der var mødt saa faa Deltagere, at det blev nødvendigt at indmelde Overtjener Hagelund i Klubben for overhovedet at kunne holde Bestyrelsesvalg. Til Formand valgtes Børge Vedsegaard, til Kasserer Kristian Petersen. Til Medlemmer af  Bestyrelsen C. C. Hansen, Thomas Storm og M. Clausen. Klubben begynder sin Gymnastikundervisning førstkommende Tirsdag med Bitsch-Christensen som Lærer.

1925 Jordefærd for Axel Verner Hansen

I Roskilde Avis den 31. juli 1925 stod der følgende:

Jordefærd
Taastrup Nykirke kunde ikke rumme den store Menneskeskare, der i Gaar vilde følge den unge Axel Verner Hansen til graven. … Der var signerede Kranse fra Taastrup og Ishøj Idrætsklubber og Bagermester Axel Kjærs Personale. Idrætsklubben Fane vajede ved Baaren. … Snedkermester Johansen bragte dybt bevæget Ungdomsvennen sin Tak for alt, hvad han havde været for sine jævnaldrende Venner. Skrædermester C. Hansen bragte som Idrætsklubbens Formand afdøde en Tak for hans Troskab mod Klubben. Hans minde være Æret!…

1927 Konstituerende Generalforsamling

I Roskilde Avis den 10. august 1927 stod der følgende:

Ny Idrætsklub

Konstituerende Generalforsamling paa Tirsdag.

Paa Jernbanehotellet i Taastrup afholdtes i Aftes Mode med Dagsorden: Oprettelse af en Idrætsklub. Paa Indbydernes Vegne bød Tømrer Blankensteiner velkommen, og Glarmester Nilausen valgtes til Dirigent. Under den paafølgende Forhandling viste det sig, at der var Enighed om at oprette Foreningen. Den fik i Daaben Navnet: Taastrup Idræts Klub. Til at udarbejde Love nedsattes et Udvalg, bestaaende af Tømrer Clausen, Kaj Jensen og Tømrer Blankensteiner. Suppleant: Glarmester Nilausen. Foreløbig benyttes Fodboldbanen i Jernbane Allé saaledes, at Tirsdag og Torsdag er reserveret junior og senior Holdene, Onsdag for Old boys og Drengeholdet Lørdag, hver Dag Kl. 19. Udvalget gik straks i Arbejde og fastsatte den konstituerende Generalforsamling til Tirsdag den 16. ds.

1928 Gymnastikopvisning

I Roskilde Avis den 31. januar 1928 stod der følgende omkring gymnastikopvisning i den rekonstruerede klub:

Gymnastikopvisning

Taastrup Idrætsklub har, siden den i Foraaret rekonstrueredes under ny Ledelse, arbejdet energisk for at sætte Fart i Arbejdet. Allerede i Sommer kunde Klubben notere flere Fodboldsejre. Gymnastikundervisningen har under Ledelse af Hr. Blankensteiner været drevet med stor Iver. I Lørdags havde man Lejlighed til at bedømme Resultaterne, idet der afholdtes en Opvisning i Borgerskolens Gymnastiksal. Der præsenteredes først et Drengehold fra Ishøj under Ledelse af Gymnastiklærer Niels Nielsen. Holdet var paa 14 Elever. Det var paa Bukhs System. Taastrupholdet lededes af Gymnastiklærer Blankensteiner, det talte 26, og Arbejdet var ledet halvt efter Bukhs og halvt efter det gamle danske System. Øvelserne gik for begge Holds Vedkommende smukt og afrundet. Begge Lærerne har det rette Greb paa at sætte Liv og Fart i Gymnastikken. Smidighedsøvelserne var meget vellykkede – og alle var med, der var ingen Udsættere.

En talrig Kreds af Interesserede overværede Øvelserne, og der sparedes ikke paa Bifaldet. Bagefter viste Taastrupholdet nogle fornøjelige Bomøvelser. Der sluttedes med Tovtrækning og ”Nallebold”.

1928 TIK’s 25 års jubilæum

I Roskilde Avis den 25. juni 1928 stod der følgende omkring klubbens 25 års jubilæum:

Taastrup Idrætsklub fejrede i Gaar sit 25 Aars Jubilæum med et Idrætsstævne, hvori Roskilde Boldklub, Frederiksberg Boldklub og “Sylvia”, Amager, deltog, hver med 2 Hold.
Dagen afsluttedes med en festlig Sammenkomst paa Taastrup Nykro. Omtrent 200 Festdeltagere samledes om Kaffebordet, deriblandt nogle af de Medlemmer, som for 25 Aar siden havde været medvirkende ved Stiftelsen, nemlig Kommissionær S. Larsen, Viby, Fabrikant Vilh. Johansen, Malermester Oluf Olsen og Snedker H. Johansen.
Formanden, Direktør Muxoll, bød velkommen og takkede for den store Tilslutning og udbragte et: Leve Danmark.
Efter Sangen: “Du danske Mand” talte Klubbens første Formand, Vilh. Johansen, der fremdrog flere interessante Træk fra den længst svundne Tid. Med Ønsket om Held og Fremgang udbragte Taleren et Leve for T. I. K.
Holger Johansen talte for Formændene i de 25 Aar, af hvilke flere deltog i Festen.
Malermester Oluf OIsen motiverede et Leve for Bestyrelsen og udtalte sin Glæde over, at Klubbens Popularitet atter var i Stigning. Talernes Række sluttedes af Disponent Frantz Lund og Kommissionær Larsen, Viby.
En Konferencier “Luxoni” holdt nu en ovenud vittig Konference, der høstede mægtigt Bifald fra det feststemte Publikum. Derefter forevistes en syngende Film. Filmen bestod af en Række parodiske Billeder, der forevistes enkeltvis, og det var Publikum som sang.
Formændene for Roskilde Boldklub og Frederiksberg Boldklub takkede for Dagen og Aftenen og ønskede Klubben i Taastrup Held og Lykke. Saa endelig kunde Direktør Muxoll ønske velbekomme.
I Kroens lille Sal var der arrangeret en lille Kopi af Dyrehavsbakken med en halv Snes smarte Udraabere. Det, der forevistes i Teltene, var saa haabløst sindssvagt, at de Besøgende vred sig af Latter. I Mellemtiden var Salen ryddet, og snart gik Dansen lystigt.

1928 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 15. november 1928 stod der:

Taastrup Idrætsklub holdt Generalforsamling i Aftes. Da Forsamlingen ikke var beslutningdygtig vodtog man at afholde en ny paa Tirsdag i Gymnastiklokalet efter Øvelsen. Efter Loven er Forsamlingen i saa Tilfælde beslutningsdygtig uden Hensyn til Antallet af Mødende.

1930 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 30. oktober 1930 stod der:

Taastrup stiller tre Hold.
Idrætsklubbens Generalforsamling.
Taastrup Idrætsklub har holdt Generalforsamling. Snedkermester Holger Johansen dirigerede. Af Formanden, Vognmand M. Clausens Beretning fremgik, at foreningen nu i sportsmæssig Henseende star bedre end i de foregaaende Aar. Regnskabet udviste et Overskud paa 97 Kr.
Formanden, Vognmand M. Clausen, og Bestyrelsesmedlem, Barber V. Andersen genvalgtes. Nyvalgt blev lærer Bitsch-Christensen.
Def vedtoges at anmelde et Fodboldhold i B-Rækken, saa der til Foraaret kan sættes 3 Hold ind i Turneringskampene. Der vedtoges i Lighed med tidligere Aar at opføre en lokal Revy i Vinterens Løb.

1931 Generalforsamling og bal

I Roskilde Avis den 3. november 1931 stod der på side 4 følgende:

Taastrup Idrætsklub.
Under god Tilslutning festede Taastrup Idrætsklub Søndag Aften paa Roskilde Kro.
Programmet lød på Andespil og Bal, og Medlemmerne lod ikke Lejligheden gaa ubenyttet hen.
Forud for Festen afholdtes Generalforsamling. Ved denne dirigerede Snedkermester H. Johansen. Formanden, Vognmand Clausen, aflagde Beretning.
Der var til Turneringen anmeldt 2 Hold, her havde Deltagelsen fra B-Holdet svigtet, overalt hvor Holdet var mødt fuldtalligt havde det sejret, mon tabte hver Gang en eller flere Spillere manglede.
A Holdet stod som Nr. 4, Hedehusene fører med 10 Points. Der var foretaget en vellykket Udflugt til St. Hedinge og Højrup, efter Indbydelse af Klubben i St. Hedinge. Sammen med Tennisforeningen har man haft Møde med Sogneraadet om Banespørgsmaalet.
Sagen er nu i Udvalget. Fra anden Side er Banespørgsmaalet kædet sammen med Anlæget af Folkeparken ved Selsmosen.
Gymnastikken har i Aar meget stor Tilslutning.
Kassereren, Barbermester W. Andersen, gjorde Rede for Regnskabet. Kassebeholdningen er 40 Kr.
Vognmand Clausen ønskede at træde tilbage som Formand. I hans Sted valgtes Lærer Bitsch-Christensen, Taastrup. Til Bestyrelsesmedl. nyvalgtes Tage Dannesboe og genvalgtes Alfred Richardt. Til Materielforvalter valgtes Erik Mikkelsen.

1932 – Børnehjælpsdagen i Taastrup

Roskilde Avis den 4. juli 1932 var der på side 2 en stor artikel omkring Børnehjælpsdagen, som blev afholdt i Taastrup og hvor 25.000 deltog. Man kan læse den fulde artikel her, hvor der er en del som omhandler TIK:  

ENGLÆNDERKAMPEN.

Officielt aabnedes Festen med de 3 traditionelle Kanonskud Kl. 4, men allerede Kl. 3 udgik det historiske Optog. For dette foregik, løb Dagens første og maaske største Sensation af Stabelen: Fodboldkampen mellem de engelske Matroser og Taastrup Idrætsklub. Man havde her ventet et knusende Nederlag for det danske Hold. De var imidlertid i fuld Vigeur, de tabte, men de tabte med Ære med 4-2. Fra begge Sider spilledes der med Liv og Lyst, og der var dygtige Spillere paa begge Sider, dog var Englændernes Sammenspil bedre end det danske. De to danske Maal scoredes af Poul Lorentzen og Tage Dannesboe. Det engelske Hold lededes af Lieutenant, Commander A. D. B. James. Efter Kampen samledes Modstanderne i fredeligt Samvær om et Kaffebord paa Taastrup Jernbanehotel, hvor Formanden for Taastrup Idrætsklub, Lærer Bitz-Christensen udtalte følgende:

Gentlemen!
I shauld like, on behave of the Danish Team, to express my thanks for your keindness in coming down to play us, here in Taastrup. And all the people of Taastrup jour me in wishing you a heartywelcome, and ind hoping that you will enjoy yourselvies here, and that you will have cause to remember the pleasant day, you had when you played the little Danish Village Team.

1932 Tillidsvotum til formanden

I Roskilde Avis den 20. december 1932 stod der:

Idrætsbanen i Taastrup.
Tillidsvotum til Formanden for T. I. K.
Som Følge af Debatten om Idrætsbanens Beliggenhed i sidste Sogneraadsmøde fulgte i Aftes en ekstraordinær Generalforsamling i Taastrup Idrætsklub
-Generalforsamlingen drejede sig ikke alene om Idrætsbanens Belliggenhed. men fuldt saa meget om gennem en Afstemning at faa konstateret, om Foreningen stod bag Bestyrelsen, eller den ikke delte dennes Synspunkter.
Imod det Standpunkt. Sogneraadsformanden indtog paa sidste Sogneraadsmøde, staar nu Idrætsklubbens Resolution: Pladsen bør være saa nær Skolen som muligt. Tydeligere kan det ikke siges, særlig naar Forældreforeningen og Skolens Lærerraad har udtalt sig omtrent enslydende. Holger Larsen valgtes til Dirigent, og Formanden, Lærer Bitsch-Christensen gjorde Rede for Sagen. Klubben maa regne med Tilgang fra de unge. Over 100 Børn er for Tiden Medlemmer. Ligeledes maa vi tage Hensyn til dem, der betaler Entre til Banen. Det er lettere at samle Publikum fra en befærdet Vej som Køgevej, end fra en blind Vej som Zeniavej. Jeg ønsker gennem dette Møde at faa konstateret, om Medlemmerne staar enige bag mig. Den samlede Bestyrelse er enig med mig.
Vognmand Clausen fandt Formandens Udtalelser lidt for kraftige. Det drejede sig om at samle Idrætten i Taastrup, og hertil egnede Banen ved Zeniavej sig bedst. Tømrer Aksel Nielsen anbefalede varmt Banen ved Rugkærgaardsvej (Valbylille).
Snedker Holger Johansen fandt det meningsløst, at denne Sag gjordes til Kabinetsspørgsmaal. Denne Generalforsamling burde været afholdt for 14 Dage siden. Dirigenten paapegede, at en Generalforsamling for 14 Dage siden enstemmigt havde genvalgt Formanden. Forvalter Andersen fastslog, at Pladsen ved Skolen var ideel. Efter megen Talen frem og tilbage vedtoges enstemmigt følgende Resolution: “Generalforsamlingen giver formanden for T.I.K. sin fulde Tilslutning til hans Dispositioner angaaende Anskaffelsen af en Idrætsplads, og det paalægges Bestyrelsen at arbejde videre paa at gennemføre Projektet paa Valbylilles Jord”.
Hermed sluttede Mødet.

1933 Da tennisbanerne aabnede

I Roskilde Avis den 8. maj 1933 står der følgende:

Da Tennisbanerne aabnede.

Ikke mindre end to nye Tennisanlæg indviedes Søndag i Taastrup. Den første Bane ved Rugkjærgaardsvej indviedes ved 10-Tiden. Det er Taastrup Idrætsklub, som har anlagt Banen for sine egne Midler. Det Beløb, der er indsamlet blandt Borgerne, er endnu urørt. Formanden, Lærer Bitsch-Christensen, talte ved Indvielsen. Kl. 2 indviede den nystiftede Tennisklub sin nye Bane ved Margrethevej. Her er fuldført 2 Baner, den tredje er under Anlægning. Boghandler Fogt bød Velkommen med en Tak til alle, der havde medvirket til det smukke Resultat. Direktør Muxoll udbragte et Leve for dem, der havde gjort Arbejdet for at skaffe Banerne, og udtalte, at den bedste Tak, Ungdommen kunde give dem, var at slutte op om Sporten. Derefter aabnedes Banerne. De første Spillere var Læge Hancke, Student Victor Nielsen, Frøknerne Hartmann og Jørgensen, Student Thøger Rasmussen, Direktør Muxoll, Bankassist. L. F. Hansen og Boghandlermedhjælper Gunner Egekvist.

1937 Generalforsamling, forår

I Roskilde Avis den 5. april 1937 står der følgende:

Taastrup Idrætsklubs Generalforsamling

Taastrup Idrætsklub holdt i Lørdags Generalforsamling. Formanden, Vognmand Dannesboe, bød Velkommen. Til Dirigent valgtes Fouragehandler Poul Dileng. Formanden aflagde Beretning, som godkendtes, og Kassereren oplæste Regnskabet, der udviste et Overskud paa 120 Kr. Nyvalgt blev Salgschef Hans Sloth til Næstformand, og Poul Dileng til Kasserer. Desuden nyvalgtes K.G. Johansen og Axel Nielsen, begge fra Pilealle. Som Formand for Spilleudvalget i Tennis valgtes K. Jørgensen ”Siesta”, og i Fodbold Tømrer Ove Haugbølle. Under ”Eventuelt” rettede Idrætsklubbens Lærer i Gymnastik. Hr. Dileng en skarp Kritik af T.I.K. som den er i Dag, navnlig slog Dileng til Lyd for, at der ikke optoges passive Medlemmer, der var under 25 Aar, thi mange af disse kommer kun for Festernes og Ballernes Skyld, paa Idrætspladserne ser man dem aldrig. Ligeledes maa Tonen blandt Fodboldspiller i Oprykningsrækken ændres. Det maa og skal gøres for Idrætsklubbens egen Skyld.

Efter Generalforsamlingen var der Kaffebord og Bal.

1937 Generalforsamling, efterår

I Roskilde Avis den 6. september 1937 står der på side 6 følgende:

Taastrup Idrætsklub holdt i Lørdags Generalforsamling. Formanden, A. Dannesboe, aflagde Beretning for Sommerhalvaaret. I Stedet for Fouragehandler Dileng, der ikke ønskede at fortsætte som Kasserer, valgtes Konstruktør K. G. Johansen. Endvidere supplerede Bestyrelsen sig med Frk. Bønnelycke, Thorslunde, og Fru Willumsen,Taastrup.
Der uddelte Idrætsmærker, hvoraf to i Guld. Disse tildeltes Fru Direktør Muxoll og Politibetjent Toftvang. General Castenskjold havde lovet at uddele Mærkerne, men fik Forfald.
I Gaar spilledes tre Turneringskampe. A-Holdet har spillet i Taastrup mod Ishøj. Ishøj vandt med 6-3. 1. Drengehold spillede i Roskilde og vandt med 5-0. 2. Drengehold spillede mod Maaløv og vandt 4-0.

1938 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 25. april 1938 står der følgende:

Lærer Bitsch-Christensen formand for Taastrup Idrætsklub

Taastrup Idrætsklub holdt I Aftes Generalforsamling paa Taastrup Nykro. Til Dirigent valgtes Holger Larsen, og den fungerende Formand Holger Johansen, aflagde Beretning. Efter denne meddelte lærer Bitsch-Christensen, at Forhandlingerne om en Sammenslutning med Motionsklubben var endt Resultat.

Kassereren, Georg Hansen oplæste derefter Regnskabet, der viste at Foreningen paa nuværende Tidspunkt har en Gæld paa 300 Kroner.

Man gik derefter over til Valg, og til Formand valgtes lærer Bitch Christensen, der straks foreslog en Ændring I Bestyrelsens Sammensætning. Denne vedtoges, og Bestyrelsen kom derefter til at bestaa af Formanden,  Kassereren og de fire Udvalgsformænd. Sluttelig opfordrede Formanden til at slutte op om Foreningen, der nu gaar Ind I sit 35 Asr Det bør være et Fremgangsaar

1939 Ekstraordinær generalforsamling – Idrætsklubbernes Sammenslutning

I Roskilde Avis den 28. januar 1939 stod der:

Idrætsklubbernes Sammenslutning
T.I.K. vedtog at gaa med

Taastrup Idrætsklub holdt i Aftes ekstraordinær Generalforsamling paa Nykro. Eneste Punkt paa Dagsordenen var: Sammenslutning af Sportsklubberne i Taastrup. Formanden, Bitsch Christensen, bød Velkommen. Villumsen blev valgt til Dirigent.
Formanden gav en Redegørelse for Sagens Forhistorie. Han og nogle andre Mænd havde talt om, at en By som Taastrup ikke havde Brug for aaa mange Sportsforeninger, som der eksisterede for Tiden, og man var enedes om at forsøge at lave en stor Sportsklub, som skulde dyrke alle Sportsgrene under samme Hovedledelse Man havde dannet et udvalg, bestaaende af Kaptajn Muxoll, Badmintonklubben, Boghandler Fogt, Tennisklubben, lærer Christensen, Taastrup Gymnastikforening, samt Frode Thomsen og Bitsch-Christensen, T. I K.
Dette Udvalg havde i Vinterens Løb haft nogle Møder, og man havde faaet lavet et Udkast til Vedtægter for Taastrup Idrætsforeninger.
Den nye Forenings Navn skulde være “Taastrup Idrætsklubber” (T. I. K.), og dens Formaal skal være at samle al Idræt i Taastrup Stationsby. Man arbejder ud fra den Betragtning, at Sammenhold vil give Styrke og Anseelse udadtil saavel overfor Myndighederne som Befolkningen samtidig med, at Økonomien vil blive styrket.
Enkelte af Medlemmerne ønskede oplyst, om der ikke var sket Henvendelse til Taastrup Motionsklub om Sammenslutningen. Hertil svarede Formanden, at Planerne om Samarbejdet var kommet i Stand ved Samtaler imellem Udvalgets Medlemmer forinden dettes Dannelse og Motionsklubben kunde ikke være uvidende om Planerne, men den havde desuagtet ikke foretaget sig noget for at komme i Kontakt med Udvalget.
Formanden mente ikke, at det skulde være nødvendigt at rette særlig Henvendelse til denne Forening, saa meget mere som den tidligere havde afslaaet et meget favorabelt Tilbud om Tilslutning til T.I.K.
Flere af Medlemmerne kunde ønske Oplysning om Kontingentets Størrelse i den nye Forening og om de to andre Foreninger Økonomi.
Hertil svarede Formanden, at Kontingentspørgsmaalet kunde først drøftes, naar Sammenslutningen var sket, og med Hensyn til de andre Foreningers Økonomi oplyste han, at den vil de kun stive T.I.K s af.
Frode Thomsen støttede Forslaget og udtalte, at der muligt vilde blive en ringe Stigning i Kontingentet for enkelte Sportsgrene, men dette vilde komme de andre Afdelinger til gode, saa dette Offer maatte man gøre for Sportens Skyld. Han mente, at Motionsklubbens Medlemmer vilde kom me af sig selv, naar Sammenslutningen var sket. Ved Afstemningen vedtoges Sammenslutningen enstemmigt.

1939 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 10. maj 1939 stod der:

Generalforsamling
Taastrup Idrætsklub holdt i Aftes Generalforsamling. Efter at Realskolelærer Olaf Christensen var valgt til Dirigent, aflagde Formanden, Lærer Bitsch-Christensen Beretning. Kassereren, Portør Ricard Petersen oplæste Regnskabet, der balancerede med 2358 Kr. Der valgtes derefter en Bestyrelse efter de nye Regler, der kræver en særlig Bestyrelse for hver Sportsafdeling og en særlig Hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen kommer til at bestå af Formand, Sekretær og Hovedkasserer samt 1 Repræsentant fra hver af de 4 Sportsafdelinger.
Til Fodboldafdelingens bestyrelse valgtes: Bitsch Christensen, Formand, Holger Larsen, Ove Haugbølle, Romar Hansen og Frederik Rasmussen. Bestyrelsemedlemmerne valgtes samtidig til delegerede til Generalforsamlingen og Holger Larsen som Repræsentant i Hovedbestyrelsen. Til Revisorer for Fodboldafdelingen valgtes Kønig og Dannested.
Til Gymnastik- og Haandboldafdelingens Bestyrelse valgtes Olaf Christensen, Formand, Willumsen, Børge Raarup, Frk. Sigvardt og Fru Raarup. Disse valgtea ligeledes i denne Afdeling til Delegerede til Generalforsamlingen og Olaf Christensen valgtes til Repræsentant i Hovedbestyrelse. Til Revisoren valgtes her Kalkulator Christensen og Tage Sørensen. Under Eventuelt foreslog Holger Larsen, at der skulde vælges en Materialforvalter, og hertil udpegedes Ove Haugbølle.
Efter et lille Intermezzo, foranlediget af Harald Holms Kritik af et enkelt Holds Opførsel paa Banerne, afsluttede Dirigenten Mødet med en Opfordring til godt Kammeratkab, Sammenhold og god Tone paa Sportspladserne.
Bitsch Christensen rettede derpaa en Tak til Publikum og til Byen og udbragte til Slut et Leve for T. I. K.

1939 Generalforsamling 3

I Roskilde Avis den 25. september 1939 stod der:

Taastrup Idrætsklubber

Der er nu opnaaet Enighed om Sammenslutningen af Idrætsklubberne i Taastrup. Foreningens første Bestyrelse er sammensat saaledes; Formand: Læge Hancke, Sekretær: Grosserer Lundgreen, Hovedkasserer: Lærer Olaf Christensen. Som Delegerede er valgt : Lærer Bitsch Christensen (Fodboldafdelingen), Ingeniør Wæver (Badmintonafdelingen), Boghandler Fogt (Tennisafdelingen), Chauffør Willumsen (Gymnastik- og Haandboldafdelingen). Til Revisorer er valgt Ingeniør Wæver og Direktør Muxoll.

1940 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 29. april 1940 stod der:

Idrætsklubbens Generalforsamling

Taastrup Idrætsklubber afholdt Fredag Aften Generalforsamling paa Taastrup Nykro. Efter at der havde været afholdt Generalforsamling i hver af Underafdelingerne, samledes ca. 100 Medlemmer til fælles Kaffebord. Formanden, Læge Hancke bød Velkommen, og Direktør Muxoll valgtes til Dirigent. Formanden udtalte i sin Beretning, at det første halve Aar, der maatte betragtes som en Prøvetid for Sammenslutningen, var forløbet fuldt tilfredsstillende. Der havde vist sig mange Vanskeligheder, men de var alle bleven overvundet, og trods nye Vanskeligheder saa man fortrøstningsfuldt paa Fremtiden. Foreningen tæller nu 230 Voksne og 80 Juniores. Foreningen er tilmeldt Roskilde Amts Gymnastikforening. Badmintonhofsagen har man besluttet at henlægge til bedre Tider. Kassereren, Lærer O. Christensen, oplæste Regnskabet, der balancerer med 1348 Kr. Udgifterne har været 1326 Kr. saa Overskudet har ikke været saa stort hvilket i særlig Grad skyldes Aflysningen af Festen den 9. April.

Formanden og Kassereren genvalgtes. Til Sekretær genvalgtes Grosserer Lundgreen. Under Eventuelt udtalte Lærer O. Christensen, at Anlæget omkring Sportspladsen fortjente en bedre Behandling, og han henstillede til Medlemmerne som gode Sportsfolk at værne om det, saa man kunde være det bekendt.

1941 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 23. september 1941 stod der:

Planen om Anlæg af Sportsplads

Taastrup Idrætsklub holdt i Aftes ekstraordinær Generalforsamling.
Det har i længere Tid været drøftet at anlægge en Sportsplads og et Svømmebassin i Taastrup. Forarbejderne er nu saa langt fremme, at Sagen kan forelægges.
Læge Hancke, Formand for Hovedbestyrelsen. aabnede Mødet med en Anbefaling af Sagen. Den kunde imidlertid ikke realiseres uden kraftig Støtte fra Byens Borgere, der maatte sætte et energisk Arbejde ind under Mottoet: Alt for Byens Ungdom”. Realskolelærer Christensen forelagde Overslag over Omkostningerne. Grunden vil koste 3000 Kr. Svømmebassinet 30,000 Kr., Sportshallen 70,000 Kr., i alt 103.000 Kr. Beløbet tænkes fremskaffet: Aktiekapital 43,000 Kr., frivillige Bidrag 5000 Kr., Statstilskud 5000, to Laan paa 30,000 og 20,000 Kr. Fra Socialministeriet kan der ventes Tilskud til Arbejde og Materialer, de aarlige Driftsudgifter 8700 Kr., der ventes at blive dækket.
Der vistes derefter en Række Billeder af Svømmebassiner og nogle tyske Film.
Under den paafølgende Diskussion anbefalede flere Talere at fortsætte Arbejdet. Blandt Talerne var Realskolebestyrer Egekvist, Kommunalformand Direktør Alfred Rasmussen, Socialfuld. Mægtig Voyremose-Jensen og Købmd. Herm. Jensen.

1942 Tilskud fra Sogneraadet

I Roskilde Avis den 11. november 1942 stod der:

Enighed om større Støtte til Taastrup-Idrætten
Fra Høje Taastrups Sogneraads Møde i Aftes

Taastrup Idræts Klub og Høje Taastrup Idrætsforening havde sendt Ansøgninger om Hjælp til Anskaffelse af Sportspladser. Siden Kommunen nægtede at gaa med til at slette Servitutterne paa Markedspladsen, har TIK’s Bestyrelse søgt et passende Areal. Det kan faas paa Valbygaards Mark og koster 20,000 Kr. Klubben raader kun over 6000 Kr. Der søges nu om 4040 Kr. i Tilskud og Kaution for 10.000 Kr. Svømmebassinet stilles til Raadighed som Branddam. Arealet er paa 6-7 Tdr. Land. Ingemann Petersen udtalte: Vi er alle enige om at støtte Sagen, men kan ikke blive enige om Formen. Vi indstiller, at teknisk Udvalg forhandler videre med TIK.
Kirk Larsen mente, at Raadet havde stillet sig forkert til Sagen og nu var Skyld i, at Klubben var ude i Uføre. Derfor er den forpligtiget til at yde Tilskuddet, lad dem faa de 14,000 Kr.
Boholt Petersen mente, at man paa det afholdte Møde var enige om Pladsen ved Valbyvej. Vi kan give 4 a 5000 og kautionere for Resten. Flere deltog i Debatten. Kirk Larsen udtalte: Vi kan ikke være bekendt at give 4000 og lade dem forrente 10,000. Det er Raadets Skyld, at Sagen staar som den. gør.

Udvalgets Indstilling vedtoges.

1943 Generalforsamling

I Dagbladet den 30. april 1943 stod der: 

Fire Generalforsamlinger i Taastrup Idrætsklub
Grund til Sportsanlægget – Et æresmedlem udnævnt

TIK’s Gymnastikafdeling, Fodboldafdeling, Tennisafdeling og Hovedbestyrelse havde i Aftes Generalforsamling paa Taastrup Nykro.

Gymnastikafdelingens Formand, Lærer Olaf Christensen, bød Forsamlingen velkommen, og til Dirigent valgtes Tage Sørensen. Formanden aflagde Beretning, hvoraf det fremgik, at i Sommergymnastikken havde der været 2 Damehold med stor Tilslutning. Vintergymnastikken havde ogsaa givet et Godt Resultat Gymnastikken var blevet ledet af Frk. Dyrberg og Torben Sjølund.

Haandboldafdelingen, der er en Gren af Gymnastikafdelingen, havde haft nogle udmærkede Stævner rundt omkring. Til Idrætsmærkeprøven i 1942 havde der meldt sig 30 Damer og 20 Herrer. Tilgangen i Aar er noget større. Skrædermester Bernhagen aflagde Beretning for Haandboldafdelingen. Der havde i Aarets Løb været Stævner i Tølløse. Greve og København. Portør Hyldequist Petersen oplæste Regnskabet, der balancerede med 3194 Kr. Nyvalgt blev Fru Georg Jensen.

Fodboldafdelingens Formand, Tømrer Ove Haugbølle, aflagde Beretning, hvoraf det fremgik, at Spørgsmaalet om Træner ikke var blevet til noget paa Grund af økonomiske Forhold. Derimod havde Holger Larsen trænet med baade Juniores og Seniores, hvilket han havde gjort udmærket. Formanden sluttede sin Beretning med at udtale, at det var hans Ønske, at baade A- og B-Holdet til Efteraaret kunde rykke op henholdsvis til Oprykningsrækken og A-Holdet. Kassereren. Holger Larsen oplæste Regnskabet, der balancerede med 2710 Kr. Ved Valget blev baade Formanden og Kassereren genvalgt med Akklamation. Til Bestyrelsesmedlemmer valgtes Carl Justesen, Erik Bøgh og Frederik Rasmussen. Fodboldafdelingen er den ældste Gren indenfor TIK, og derefter blev det besluttet at holde en Fest i Juni Maaned for 40-Aars Jubilarerne.

Formanden for Tennisafdelingen, lærer Halved, bad velkommen, og til Dirigent valgtes Manufakturhandler Bahnson. Paa Grund af den daarlige Sæson havde Afdelingen henvendt sig til Hovedbestyrelsen om et Laan paa 400 Kr., men desværre maatte Hovedbestyrelsen afslaa dette, hvorfor Dr. Hancke traadte hjælpende til med et Laan paa 200 Kr. det hele taget havde det været en meget daarlig Sæson, dels paa Grund af Boldmangel, dels paa Grund af det daarlige Vejr. Beretningen blev godkendt. Kassereren, Fru Dr Hancke, oplæste Regnskabet, der balancerede med 591 Kr. I Stedet for Frode Thomsen der ikke ønskede Genvalg valgtes paa Bestyrelsens Opfordring Viggo Frederiksen.

Deltagerne i de forskellige Afdelinger samledes bagefter til et falles Kaffebord.

Her bød Hovedbestyrelsens Formand, Dr. Hancke, den store Forsamling velkommen. Til Dirigent valgtes Direktør Muxoll. Formanden aflagde Beretning. I det store og hele var Arbejdet i TIK gaaet godt. Men Tennisafdelingen var blevet deres Smertensbarn. Medlemmernes samlede Antal var 645 Voksne og 118 Børn, det var omtrent det samme som sidste Aar. Indsamlingen til Sportsanlægget havde indbragt 42.780 Kr. Formanden rettede en Tak herfor. Derefter gav Dr. Hancke en Oversigt over det Arbejde. der var gjort for at skaffe en Grund, som var egnet til Anlægget. Der førtes en lille Diskussion. Som Hovedkasserer fremlagde Lærer Christensen Regnskabet for Hovedbestyrelsen: Det balancerede med 1961 Kr. Den samlede Balance for alle Afdelingerne udgjorde 10,320 Kr.

Under Punkt 3 blev Direktør Muxoll udnævnt til Æresmedlem. Endvidere var der Oprettelse af et Idrætsfond, hvis Opgave skal være at tilbagebetale de Laan og Gaver, der var givet til Sportsanlæggets Opførelse i den Udstrækning som Giverne ønskede. Til dette Fond valgles tre Medlemmer: Lærer Olaf Christensen, Bankassistent L. F. Hansen og Dr. Hancke. Til Medlemmer af et Festudvalg valgtes Frode Thomsen, Holger Larsen og Direktør Muxoll. Som Formand blev Dr. Hancke genvalgt med Akklamation. Til Sekretær valgtes i stedet for Fabrikant Sebbeløv Bankassistent L. F. Hansen. Til Hovedkasserer genvalgtes Lærer Olaf Christensen. Til Revisor genvalgtes Direktør Muxoll og Ingeniør Wæver. Under Eventuelt udtalte Lærer Christensen, at de enkelte Medlemmer gerne maatte tegne passive Medlemmer. Dr. Hancke fremførte et Klubemblem efter Medlemmernes Ønske. Arkitekt Hulbæk Andersen havde lavet to Skitser, og efter en livlig Diskussion blev det vedtaget at Repræsentanterne skulde gaa videre med Arbejdet.

Til Slut takkede Direktør Muxoll for sin Udnævnelse og udbragte et Leve for TIK.

1943 40 års jubilæum

I Roskilde Avis den 25. juni 1943 stod der:

40 Aars Jubilæum
Taastrup Idrætsklub kan i Aar fejre sit 40 Aars Jubilæum. Stifterne er forlængst døde, og det har været vanskeligt at faa deres Navne opsporet. Dog vides det bestemt, at Mekaniker Vilhelm Johansen og Mejeriejer Werner Hansen stod blandt de første. Nu er Klubben delt i flere Underafdelinger, en for hver Sportsgren, der dyrkes Indenfor Rækkerne, hver med sin Bestyrelse.
Ove Haugbølle er Formand for Fodbold, Oluf Christensen for Haandbold, Lars Fr. Hansen for Badminton, Oluf Christensen for Gymnastik og E. Halved for Tennis. Leder af Afdelingen for Idrætsmærket er Oluf Christensen. Læge F. Hancke er Overbestyrelsens energiske Formand.
Klubben har med Ære delteget i Fodboldturneringerne. Kommunen har ydet en god Hjælp til Klubben ved at anlægge den gode Sportsplads ved Byens sydlige Udkant. Jubilæet fejres ved Afholdelse af en Sportsuge fra 21-27. Juni. De 3 første Dage er der en Række Fodboldkampe, om Torsdagen en Del Børnekonkurrencer, Gymnastikopvisning og Tovtrækning. Det Sidste foregaar mellem Hold fra Falcks Brandkorps, Postbudene, Fængselsbetjentene og de 3 C. B. Hold.
Fredag er der atter Fodbold, og om Søndagen 7 Fodboldkampe, der slutter med Kaffebord paa Lipperts Hotel.
Der er tillige Præmieskydning og Keglespil om flotte Gevinster og Billardturnering paa Lipperts Hotel. Der er således noget for enhver smag. At et Lotteri ikke mangler, er en Selvfølge. Den populære Klub vil sikkert kunne notere et smukt resultat ved Ugens Afslutning.

 

Roskilde Avis havde den 28. juni 1943 en opfølgende artikel, hvor det nævnes at Malermester Olsen er blevet æresmedlem:

Idrætsugen, som Taastrup Idrætsklub afholdt i Anledning af Klubbens 50 Aars jubilæum afsluttedes i Gaar med en Række Kampe paa Fodboldbanen i Taastrup. Taastrup III Junior sejrede over Fløng 7-0 Taastrup II Hold spilede uafgjort mod Frederiksberg 1-1-, Taastrup Ynglingehold mod Frederiksberg 5-1, og Taastrup I Hold med Frederiksberg uafgjort 2-2.

Dagens Clou var Borgerkampen mellem Borgere og Haandværkere. De gamle Fodboldkæmpere i fantastiske Paaklædninger lavede Skæg af den anden Verden. Det var to udvalgte Hold af Byens mest populære Mænd. Selve den ny Borgmester var Centre Forward i det ene Hold, Direktør Alfred Rasmussen var Dommer. Barber Brede  og Købmand Damm-Ottesen tog vældige Kugler som Maalmænd. Kampen endte med Borgernes Sejr 6-2.

Der sluttedes med fælles Kaffebord paa Lipperts Hotel. Her talte Formanden for Fodboldafdelingen, Tømrer Haugbølle, der indledede med en Tak til de fremmødte, til hovedbestyrelsen, til Modstanderne fra Frederiksberg og Foreningens æresmedlemmer. Taleren gennemgik kort Klubbens Historie med særlig Hensyn til de i Aarenes Løb vundne Mesterskaber. Med Ønsket om en sportslig smuk Fremtid for Fodboldklubben udbragte Hangbølle et Leve for denne.

Hilsener fra Unionen og Sjællands Boldspilunion oplæstes under Bifald. Der var Blomsterhilsener fra Badmintonklubben og Frederiksbergklubben.

Malermester Olsen takkede for Udnævnelsen til Æresmedlem, og fremdrog mange interessante Momenter fra TIK’s Barndom og Ungdom. Formanden for Hovedbestyrelsen Læge , F. Hancke, der særlig omtalte Sammenslutninger og fodboldafdelingens energiske Indsats i Arbejdet for Sportshollen.  Hvilken Fordel har Fodholdafdelingen af Sammenslutningen? Den Fordel at vi arbejder som en Helhed hos Myndighederne. Med de bedste Ønsker for det sportslige Arbejde og Kammeratskabet, at det maa udvikle sig gennem Tiden til Gavn for Klubben, sluttede Talen med et Leve T.I.K.

Formanden for Frederiksbergklubben Willum Hansen udbragte et Leve for Sammenslutningen.

Tømrer Haugbølle takkede med Ønsket om fortsat Samarbejde med F.B.F.B leve. Derefter spilledes op til Dansen. Ugens Overskud er efter en foreløbig Opgørelse mellem 15 og 1600 Kr.

1945 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 26. april 1945 står der følgende:

Idrætsklubberne

Taastrup Idrætsklubber har afholdt Hovedgeneralforsamling. Efter at Formanden, Dr. Hancke, havde budt Velkommen og Forstander Hernø var valgt til Dirigent, oplyste Formanden, at Foreningen havde 730 Medlemmer, hvorefter han omtalte fremtidige Planer om en Ungdomsgaard og Planer til et Sportsanlæg og et Svømmebassin, hvortil Sogneraadet havde givet Tilsagn om Støtte. Bankkasserer L. Fr. Hansen oplæste Regnskabet, der balancerede med 3284 Kr. og udviste en Kassebeholdning paa 869 Kr. I Idrætsfonden beroede 2372 Kr. Det vedtoges at forhøje Indskuddene fra 1 til 2 Kr. pr. Aar for hvert Medlem.
Alle Valg var Genvalg.

1948 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 30. april 1948 står der følgende:

Taastrup Idrætsklubbers Generalforsamling i Aftes
Læge Hancke genvalgt til Formand.

Taastrup Idræts Klubber har holdt Generalforsamling. Formanden, Læge Hancke aflagde Beretning. Foreningen har ialt 584 Medlemmer i samtlige Afdelinger, hvilket er en betydelig Fremgang fra i Fjor. Formanden beklagede, at Anlægget af Idrætspladsen trak ud, saa det saa ud til, at det vist blev en 10-Aars Plan. Beplantningen omkring Idrætsanlæget er først nu paabegyndt. ”T. I. K.-Nyt” var gaaet ind, da man ikke mente økonomisk at kunne magte dets Udgivelse. Kredsen har givet et Bidrag til Kong Christian X’s Sarkofag. Bankkasserer Lars Fr. Hansen oplæste Regnskabet 6686 Kr. og sluttede med en Kassebeholdning 2028 Kr. De samlede Sportsklubber i Taastrup har Aarets Løb haft en Omsætning paa ca. 20,000 Kr. Overlærer Oluf Christensen redegjorde for Idrætsfonden, der startedes i 1943 med det Formaal at faa bygget Sportshal og Svømmebassin i Taastrup. I Fonden indestaar 6137 Kr.

Det vedtoges at ændre Navnet Taastrup Idræts Klubber til Taastrup Idræts-Klub. Man vedtog at indsende en Resolution til Finansministeren om at gennemføre Tipstjenesten. Oluf Christensen talte stærkt imod en Tipstjeneste, som han mente vilde virke ødelæggende for den sunde folkelige Idræt. Læge Hancke vilde ikke som Formand underskrive Resolutionen, da han ikke følte sig overbevist om, at Tipstjenesten ikke kunde være skadelig. Efter en lang og ret skarp Debat vedtoges Resolutionen med 17 Stemmer for og 5 imod, 2 Stemmesedler var blanke. Til Formand genvalgtes Læge Hancke enstemmigt. Ti! Sekretær genvalgtes Overlærer Oluf Christensen og til Hovedkasserer genvalgtes Bankkasserer Lars Fr. Hansen. Tit Revisorer genvalgtes Fængselsbetjent Herbing og Direktør Muxoll. Til Pressesekretær genvalgtes Bernhagen.

1950 Generalforsamling

I Roskilde Avis den 2. maj 1950 står der på side 8 følgende:

Ove Haugbølle blev Formand for TIK – Læge Frantz Hancke udnævnt til Æresmedlem

Taastrup Idræts Klub holdt i Aftes Hovedgeneralforsamling paa Lipperts Hotel i Overværelse af Delegerede fra samtlige Idrætsafdelinger. Formanden, Læge Hancke bød velkommen og udtalte smukke Mindeord over afdøde Direktør Muxoll. Til Dirigent valgtes Førstelærer Halved, Høje Taastrup, der straks gav Ordet til Formanden, som aflagde en udførlig Beretning.

Der er i Klubben 342 seniores mod 368 i Fjor. Der er 286 juniores mod 183 i Fjor, og der er desuden 53 passive Medlemmer. Set. Hansfesten i Fjor fik et overordentlig smukt Forløb. Jeg synes, det er den bedste, vi har haft. Ogsaa økonomisk var den god, idet den gav 2800 Kr. i Netto-Overskud.
Efter Henstilling fra Tennisafdelingen har Kommunen købt Grunden, hvorpaa Tennisbanerne ligger, og Banerne er nu ved at blive istandsat med Omklædningsrum, »Forargelsens Hus« m. m. Vort Smertensbarn er stadig Idrætsanlæget. Det Minimumskrav vi maa fastholde overfor Kommunen er, at Boldbanerne bliver planeret og tilsaaet. Det er uomgængeligt nødvendigt hvis der fortsat skal drives Idræt i Taastrup. Det er 10. Gang, jeg aflægger Beretning som Formand for T. I. K., og det er derfor naturligt at se tilbage. Vi har haft mange Vanskeligheder og store Skuffelser, men vi er ikke blevet modløse. Jeg tror ogsaa, vi har faaet startet noget, der engang ud i Fremtiden vil blive til Gavn for Idrætten her i Byen. Den er et Symbol paa Enighed og Samarbejde blandt Byens Idrætsfolk, og selv om der er lange Udsigter med Hensyn til det store, nye Idrætsanlæg paa Valbygaardens Jorder, saa er det sat i Gang og lader sig nok forsinke, men ikke standse.

Hovedkassereren, Bankfuldmægtig Lars Fr. Hansen oplæste det reviderede Regnskab, der balancerede med 7866 Kr. og sluttede med en Beholdning paa 624 Kr.i Fanefonden og 2860 Kr. i Hovedkassen. Badmintonklubbens Regnskab balancerede med 2266 Kr., Tennisklubbens med 2236, Fodboldklubbens med 3785, Haandboldklubbens med 760 og Gymnastikafdelingens med 3860. Hovedkassens og Klubbernes Regnskaber balancerede tilsammen med 21.749 Kr., og Kassebeholdningen i Klubberne og Hovedkassen var tilsammen 5239 Kr.

Viceskoleinspektør Oluf Christensen oplæste Regnskabet for Idrætsbyggefonden, der i sin Tid startede med 1900 Kr. Ved Begyndelsen af 1949 var Kassebeholdningen 7650 Kr. Der var i Aarets Løb tilgaaet 304 Kr. i Renter og 2000 Kr. fra Sct. Hansfestens Overskud, saaledes at Beholdningen nu var 10.154 Kr.

Læge Frantz Hancke ønskede af Helbredsgrunde ikke at fortsætte som Formand for T. I. K. og foreslog paa Hovedbestyrelsens Vegne Tømrer Ove Haugbølle som sin Afløser. Ove Haugbølle har som Formand for Fodboldafdelingen vist sig som en udmærket Formand med Energi og Forhandlingevne. Ove Haugbølle valgtes med Akklamation som Formand.

Dr. Hancke takkede for den Tillid, man gennem Aarene havde vist ham. Det var med Vemod, han forlod dette Arbejde. Dirigenten motiverede et kraftigt besvaret Leve for Dr. Hancke.

Til Sekretær genvalgtes Viceskoleinspektør Oluf Christensen. Til Hovedkasserer genvalgtes Bankfuldmægtig Lars. Fr. Hansen. Til Revisorer genvalgtes H. Herbing og Spangsberg Poulsen med Bernhagen og Sceker som Suppleanter.

Under Eventuelt ønskede Eiler Olsen ensartede Dragter for alle T. I. K.s Afdelinger.
Taastrup var en af de allerførste Byer her i Landet, der begyndte Badminton, men nu er Lokaleforholdene saa elendige, at man ikke kan skaffe Plads til ret mange Badmintonspillere, hvorfor dette Spil stagnerer helt. Paa alle Omraader er de Forhold, man byder Idrættens Udøvere i Taastrup, så ringe, at det er nødvendigt, at der snart sker noget med det lovede store Idrætsanlæg, hvis man ikke ønsker, at al Idræt skal gaa til Grunde i Taastrup. Der er ikke Plads til noget hverken i Skolernes Gymnastiksale eller paa de udendørs Baner. Mange havde Ordet under Eventuelt, og til Slut foreslog Ove Haugbolle paa Hovedbestyrelsens Vegne, at man udnævnte Læge Hancke til Æresmedlem i T. I. K. som en ringe Tak for hans mangeaarige store Arbejde. Dette Forslag vedtoges med Akklamation og Hurraraab for læge Hancke. Til Slut havde Læge Hancke Ordet og takkede dybt bevæget for Udnævnelsen.

1953 TIK’s 50 års jubilæum

I Roskilde Avis den 30. juni 1953 var der følgende artikel omkring TIK’s 50 års jubilæum:

Stor Jubilæums Weekend i Taastrup Idrætsklub
Den 50-aarige Klub modtog mange Hilsener og Gaver ved Jubilæumsfesten Søndag

Taastrup Idræts-Klubs 50 Aars Jubilæum blev fejret paa værdig og festlig Vis. Det indledtes med den traditionelle store Sct. Hansfest i Selsmosen. Lørdag og søndag fulgte forskellige Sportskampe og Søndag Afton den store Jubilæumsfest med Taler og Gaver.
Lørdag og Søndag markeredes 50 Aars Jubilæet ved en Række Idrætsarrangementer paa Tennisbanerne ved Lindevej og Idrætspladsen ved Køgevej. I Haandbold slog Glostrup-Damerne med 7-2 TIKs Damehold, og ogsaa Herrernes Hold tabte til Glostrup med 17-11. En Lilleput kamp mellem TIK og Hedehusene blev vundet af de raske Smaafyre fra TIK med 10-0. En morsom og ivrig spillet Fodboldkamp i smaa Sko mellem TIKs Tennis og Badminton paa den ene Side mod TIKs Gymnastik og Haandbold blev vundet af Tennis og Badminton med 3-0, og det var en velfortjent Sejr til ‘den hvide Sport’. En Fodboldkamp mellem Boldklubben ‘Frem’, København og TlKs Mellemrække hold blev uafgjort 3-3 og saa kom Opvisningernes smukkeste Afdeling, nemlig TIKs dygtige Gymnastikpiger, der i de grønne Omgivelser var en Oplevelse.
Jubilæumsarrangementerne kulminerede Søndag Aften med en Jubilæumsfest paa Lipperts Hotel, hvor der var mødt Repræsentanter fra de forskellige Idrætsunioner, ligesom TIKs Æresmedlemmer. Borgmester Ingemann Petersen og Formanden for Kommunens tekniske Udvalg. Forretningsfører Ernst Petersen m.fl. var mødt op. Bordene var smukt pyntede med store Blomsterdekorationer, bl.a. fra Glostrup Sports Union, Høje Taastrup Idrætsforening, Bogtrykker A. Marcussen, Blomsterhandler Peter Exly, Slagtermester Olsen og Hustru, Glostrup Tennisklub m.fl.
TIKs Formand, Tømrer Ove Haugbølle, bød velkommen, særlig til Borgmesteren, Repræsentanter fra Unioner og Omegnens Sportsklubber, til Æresmedlemmerne og til tidligere Bestyrelsesmedlemmer. Han mindedes de Mænd, der i 1903 stiftede TIK og glædede sig over, at enkelte af disse var til Stede ved Jubilæet.
– Idrætsanlæget ved Køgevej er fra 1933 og altfor lille. Vi har altid haft Pladsmangel til Idræt her i Taastrup, fordi Byen og Idrætten altid har udviklet sig. Han sluttede med at udtale Haabet om, at TIK ogsaa i de kommende Aar maatte formaa at samle Taastrups Ungdom.
Realskolebestyrer Oluf Christensen oplæste en af Redaktør Jens A. Petersen forfattet Prolog, der histes med stærkt Bifald, og derefter udtalte Borgmester Ingemann Petersen, at Kommunalbestyrelsen altid har været indstillet paa at støtte TIKs betydningsfulde Indsats for vor Bys Ungdom. -Siden 1933 har jeg haft nøje Føling med TIK og hørt Ønskerne fremsat. Nu maa man jo ikke glemme at vor Bys rivende Udvikling har gjort Banerne ved Køgevej for smaa, og da vi koste Valbygaarden, var vi straks klar over, at herude skulde der bygges et tidssvarende Stadion… men det vil koste et Par Millioner Kr. I Aar faar vi Banerne færdige, men hele Anlægget med Ungdomsgaard. Svømmebassin, Hal o.s.v. vil tage sin Tid, for vi kan fornuftigvis ikke ofre saa store Beløb paa een Gang, det maa fordeles over 4-5 Aar.
J. P. Christensen, Sjællands Badminton-Union, bragte Hilsen fra Unionen og dens Formand og overrakte TIK en smuk Sølvpokal. Hans Olsen bragte Hilsen fra Hedehusene Idræts-Klub og takkede for godt, kammeratligt Forhold gennem Aarene, idet han overrakte TIK en smuk Gave.
Leo Nielsen fra Sjællands Boldspil-Union udtalte sin Glæde over, at der altid i TIK havde været mange gode Folk til at løse Opgaverne. Han overrakte fra Unionen en Guld-Faneplade.
Fra Sjællands Haandbold-Union talte Svend O. Jørgensen, der overrakte en flot Haandbold, som Unionens Jubilæumsgave. Oluf Christensen overbragte Hilsen, Tak og Lykønskning fra Roskilde Amts Gymnastikforening.
TIKs Æresmedlem, og en af dens Stiftere, Malermester O. Olsen, fortalte morsomme Minder fra TIKs første Tid, der blev desuden talt af Æresmedlem Slagtermester Olsen, Forretningsfører Ernst Petersen, Repræsentanter fra Boldklubben ‘Frem’, København, fra Glostrup Sport-Union, fra Glostrup Tennisklub m. fl. og endelig rettede Realskolebestyrer Oluf Christensen en varm Tak til TIKs Formand, Ove Haugbølle, der havde forstaaet at skabe en god Tone blandt Sportsfolk i Taastrup, og samtidig havde fremmet det rent sportslige.
To af TIKs Drenge, Per Olesen og Erik O. Nielsen fik under stærkt Bifald overrakt Gaver, fordi de baade ved deres sportslige Indsats og gode Opforøsel havde været Eksempel for andre. Til Slut ryddedes Salen og man fik en fornøjelig Svingom, hvor Medlemmer og Gæster morede sig storartet sammen.

1953 50 Aars Jubilæum, interview med Olsen

I Roskilde Avis den 22. juni 1953 bragtes dette interview med Oluf Olsen:

50 Aars Jubilæum i Taastrup Idrætsklub
For 50 Aar siden ansaa men Fodbold for en og grim Sport

I disse Dage fejrer den store og alsidige Sportssammenslutning, Taastrup Idræts-Klub, der omfatter samtlige Idrætsgrene i Taastrup, sit 50 Aar Jubilæum, idet Klubben blev startet paa en Grøftekant udfor Malermester Oluf Olsens Ejendom, Køgevej 92. af den dengang unge Maler og ligesindede Fyre, der var kommet i Tanker om at de vilde spille Fodbold.
– Med var der da slet ingen Sportsforeninger i Taastrup for 50 Aar siden, spørger vi Malermester Olsen.
– Jo, jo, det var der da rigtignok, der var en udmærket Gymnastikforening med daværende Assistent Jakobsen, som Formand og Blikkenslagermester Wohlleben (senere bosat i Glostrup) som meget virksom Leder – men de vilde ikke have noget med Fodbold at gøre. Alle ansaa jo Fodbold for at være en grim og raa Sport, hvor det drejede sig om at sparke Benene i Stykker paa hinanden. -Ja, det var altsaa den almindelige Mening dengang.

Men vi startede altsaa vor Fodboldforening, som straks kom til at hedde Taastrup Idræts-Klub og den første Formand var Vilhelm Johansen. Vi holdt os ikke til Fodbold alene, men om Vinteren tog vi fat paa Brydning og senere ogsaa Boksning – saa vi hørte til den Tids stærke Mænd. Jeg husker bl. a., at Møbelhandler Fr. Heede og Oskar Bille var udmærkede Brydere.

– Hvornår blev du selv Formand for TIK ?
– Det var i 1905, og jeg var saa Formand til 1910, da Jeg blev afløst af Murer Jens Hansen, men senere var jeg igen i nogle Aar Medlem af Bestyrelsen. Jeg kan huske, at vor første Fodboldkamp var mod Roskilde Boldklub og denne Kamp tabte vi 1-11, saa det var Jo en meget lovende Begyndelse, men det blev nu meget bedre efterhaanden.
– Blev man fra Gymnastikforeningens Side ved med at se paa Fodboldspillere som nogle raa Fyre?
– Ok nej da – det varede saamænd ikke ret længe før Fodbold blev almindeligt kendt og anset, og saa kom Gymnastikforeningen ind under TIK. Nogle Aar var Franz Ehrenreich Formand og da Sammenslutningen af alle Idrætsforeninger i Taastrup fandt Sted i 1941 blev Læge Franz Hancke Formand for TIKs Hovedbestyrelse, hvilket Hverv han havde i 10 Aar indtil han blev afløst af den nuværende Formand, Tømrer Ove Haugbølle.
Forinden Sammenslutningen fandt Sted havde vi i Taastrup faaet baade en Tennisklub og en Badmintonklub og nu har vi jo næsten al den Idræt, som kan drives under de Baneforhold, vi har.
– Hvordan klarede I jer med Fodboldbaner dengang
– Ja, de var naturligvis ikke altid lige gode, for vi havde ikke anlagte Baner, men maatte klare os med at leje en Græsmark paa en af Taastrup-Gaardene. Naar vi saa skulde spille Fodbold maatte vi forinden flytte Køerne og fjerne de værste Koklatter. Jeg kan bl. a. huske, at Olsen “Lykkensgave” stillede en Græsmark til Raadighed, der hvor nu Teknisk Skole ligger, men en Overgang maatte vi helt til “Helgeshøj” for at faa en Fodboldbane paa en Græsmark – og naturligvis maatte vi altid selv jævne de værste Knolde lidt. Men vi sled i det, og vi havde gode Folk. Direktør Muxoll var jo ogsaa en glimrende Formand i nogle Aar, ligesom en af vore bedste Støtter var Skrædermester C. C. Hansen. Jeg husker ogsaa at Bankbestyrer Kaj Lund, Forstædernes Bank, i sin Tid var en fin, fin Fodboldspiller, en helt enestaaende Venstre Ving – –
– Ja, saa maa vi vel ikke klage over de Baneforhold vi har i Dag?
– Jo, det syntes jeg jo nok. Jeg glæder mig meget snart til at se et stort nyt Stadion med ordentlige Baneforhold, og saa tror jeg ogsaa paa, at der vil ske en rig Udvikling paa mange Omraader for Idrætslivet i Taastrup – men jeg kan ikke tilbageholde et lille Suk over, at der ikke er mange flere Gymnaster i Taastrup. Hvorfor driver de unge Mænd og Piger ikke i meget større Omfang Gymnastik? Det kan jeg ikke forstaa?
– Og til Slut. Maler Olsen, dit Jubilæumsønske for TIK, din gamle Klub, som du var med til at starte for 50 Aar siden?
– Der er meget man kunde ønske for Idrætsungdommen i Taastrup, men lad mig tage det mest nærliggende: At der maa komme rigtigt mange Mennesker til TIKs Sct. Hans Fest i Morgen Tirsdag den 23., og mange til Idrætsopvisningerne paa Lørdag og Søndag, og at alle gamle og nuværende Idrætsfolk vil møde op til Jubilæumsfesten Søndag Aften!

1955 Skuespillerfodbold

I Aftenbladet den 8. august 1955 stod der følgende:

Skuespillerfodbold

Der var stor fest i Tåstrup i går. Idrætsklubben afholdt et velgørenhedsstævne, hvor man havde fået en række populære skuespillere tit at spille en fodboldkamp mod Tåstrup Idrætsklubs A-rækkehold. Det er fjerde år, skuespillerne medvirker ved dette stævne og tredie gang i træk, de vinder. I år blev der udsat en vandrepokal, der skal vindes fire år i træk eller i alt seks gange. Da de tidligere sejre tæller med, har skuespillerne allerede sikret sig et solidt forspring. Aftenbladets fotograf tog en række billeder ved den livlige kamp. Til venstre runder Louis Miehe Renard i fineste landskampstil Tåstrups back. I midten udbringer skuespillerne et leve for deres slagne modstandere. De er fra venstre: Frit Ruziska, Simon Rosenbaum, Jorgen Weel, Dirch Passer, Axel Strøbye, Buster Larsen, Louis Miehe Renard og Ib Furst. Endelig overrækker sekretæren i Tåstrup Idrætsklub, Eiler Olsen, ved kaffebordet efter kampen en dukke til Dirch Passer. Den var til Dirchs datter Dorte, der havde fødselsdag i går, men som alligevel måtte undvære farmand, fordi han skulle ud og spille velgørenhedsfodbold.

1958 Skuespillerfodbold

I Aftenbladet den 4. august 1958 stod der følgende:

Det var en drabelig dyst i går mellem skuespillere og radiofolk på Tåstrup stadion. Men selvfølgelig var det mest skæg og ballade, som det også fremgår af det øverste billede, hvor dommeren (i sort) Fritz Ruzicka er i færd med at skille spillerne, der var gået over til håndgribeligheder. Blandt kombattanterne genkender man Jørgen Holleufer, Ib Rehné, radioavisen, Niels Christiansen (nederst), Louis Miehe Renard, Klaus Pagh, Jørgen Weel, Svend Johansen, Børge Roger Henrichsen og radioens regissør, Johs, Ottosen. Resultatet var underordnet. Det vigtigste var, at der kom penge i kassen til velgørenhedsstævnet, der var arrangeret af Tåstrup Idrætsklub og det gjorde der. Der var flere tusinde tilskuere, der også fik set nogle smil, som f.eks. på det nederste billede, hvor Arne Honoré scorer for radiofolkene i skuespillernes mål til trods for, der var to målmænd, nemlig Nina og Frederik – de førstnævnte strækker sig her forgæves efter bolden.

1966 Generalforsamling

I Aktuelt den 6. juni 1966 står der følgende:

2000 medlemmer i TIK-Tåstrup
To plastic-haller for at medlemmerne kan passe deres træning

Tåstrup idrætsklub med 2000 medlemmer har holdt generalforsamling i Tåstrup idrætspark med blomsterhandler Bendt Jensen som dirigent. Formanden, tømrer Ove Haugbølle kunne konstatere en mindre tilbagegang i medlemstallet, hvilket han mente skyldtes manglen på kvalificerede ledere. For at skabe bedre træningsmuligheder havde man taget to plastic-haller i brug. TIK har otte afdelinger, hvoraf gymnastikafdelingen med 608 medlemmer er den største. Samtlige afdelinger havde haft et godt år, sagde formanden, og den mindste afdeling, atletik, havde præsteret at vinde et danmarksmesterskab ved Jørn Jensen og et sjællandsmesterskab ved Eva Poulsen. Formanden regnede med. at man snart ville have en ny afdeling inden for TIK, idet et udvalg arbejdede med at få lavet en basketball afdeling. Hovedkassereren, bankbestyrer Lars Fr. Hansen forelagde regnskabet der balancerede med 130.333 kr.

1968 Generalforsamling – 2*25 års jubilæum samt æresmedlem

I Aktuelt den 30. maj 1968 stod der følgende:

2 GANGE 25 ÅR
På generalforsamlingen i Tåstrup Idrætsklub fejrede to af medlemmerne af hovedbestyrelsen et sjældent jubilæum. Formanden, Ove Haugbølle, og kassereren, Lars Frederik Hansen, blev begge indvalgt på deres nuværende poster på generalforsamlingen for 25 år siden, og begge har alle følgende gange, hvor de har været på valg, været valgt med akklamation, hvilket også var tilfældet i aftes. Begge har altid været modstandere af stor virak om deres personer, men takketaler, gaver og blomster fra alle afdelingerne slap de naturligvis ikke for i aftes. Som ventet blev Harry Floor Andersen valgt som sekretær i stedet for Einer Olsen, der selv ønskede at træde tilbage.
Hovedbestyrelsen endte aftenen hos Eiler Olsen, der tog afsked med at give natmad. Samme Eiler Olsen blev trods sine kun godt 40 år udnævnt til æresmedlem af klubben. En ære, som kun fire nyder i øjeblikket. Her udveksler det nybagte æresmedlem, Eiler Olsen, og den ene 25 års jubilar Ove Haugbølle håndtryk og blomster

1971 Generalforsamling – Haugbølle bliver æresmedlem

I Dagbladet den 26. maj 1971 var der denne artikel:

Æresmedlem i TIK efter 30 års virke for idrætten

Ikke alene har Ove Haugbølle i de 20 år på formandsposten i Taastrup Idræts Klubs hovedbestyrelse været en fortrinlig koordinator. men han har også frem for nogen været den, der stillede sig i spidsen, når praktisk arbejde skulle udføres. Og netop gennem udnyttelse af disse egenskaber har Ove Haugbølle haft sin store mission, og der kan derfor ikke herske tvivl om, at både TIK og kommunen er ham tak skyldig for hans utroligt store indsats til fordel for ungdommen. Denne hyldest til den afgående formand for TIK hovedafdeling, Ove Haugbølle, kom fra Knud E. Andersen og udgør kun en brik i det næsten overvældende positive helhedsindtryk, Ove Haugbølle har skabt omkring sin person gennem næsten tredive års virke for idrætten i Taastrup. Fra 1940-50 var han formand for TIK s fodboldafdeling, og fra 1950-71 har han besat posten som formand for TIK hovedbestyrelse. Helt naturligt blev Ove Haugbølle derfor udnævnt til æresmedlem i TIK ved afdelingens ordinære generalforsamling. Derudover fulgte traditionen tro et ølkrus skænket af hovedbestyrelsens medlemmer. Elin Nielsen, formand for gymnastikafdelingen, overrakte på TIKs underafdelingers vegne en gave til Ove Haugbølle, og Eiler Olsen føjede yderligere et par opmærksomheder til.

Som efterfølger for Ove Haugbølle valgte en enig generalforsamling Aage Ipsen, der i et år har bestredet posten som hovedafdelingens kasserer. Men alene i denne relativt korte periode har Age Ipsen vist så stor indsigt og så fortræffelige lederevner, at en bedre efterfølger for Ove Haugbølle næppe kan tænkes. Den ledige post som kasserer i hovedafdelingen blev besat af Martin Lynge, der tidligere har virket i fodboldafdelingen i en tilsvarende stilling.

Som helhed var det en meget stilfærdig generalforsamling, hvilket dels var forårsaget af, at kun få problemer var lagt op til debat, og dels at lysten til at debattere ikke forekom særlig stor. De to af badmintonafdelingen indsendte forslag gik således igennem uden nævneværdig diskussion. Det første forslag indebar en ændring af reglerne vedrørende behandlingen af en afdelings aktiver, i det tilfælde opløsning eller udtræden af TIK finder sted. Efter vedtagelsen fik paragraffen følgende indhold: I tilfælde af opløsning eller udtræden al TIK overgår afdelingens eventuelle aktiver til TIK. Aktiver skal dog henligge i 5 år til brug for afdelingens genoprettelse indenfor dette tidsrum. Efter 5 år kan hovedbestyrelsen anvende midlerne til andre formål. Afdelingens andet forslag får formodentlig mere vidtrækkende konsekvenser, idet der ønskes nedsat et strukturudvalg til gennemgang og modernisering af de bestående love med særlig henblik på at skabe så stor uafhængighed for de enkelte afdelinger som muligt, og at gøre TIK s hovedbestyrelse til et effektivt virkende støtte – og samarbejdsorgan.

Fra generalforsamlingen kan det videre nævnes, at TIK nu har 3690 medlemmer, svarende til en stigning på 305 medlemmer Men desværre er de faciliteter, der står til rådighed for TIK ikke steget i samme grad. hvorfor den omfangsrige ønskeseddel tager sig ud som følger: Tribune, lysanlæg, bedre omklædningsforhold, højttaleranlæg, overdækket 50 m svømmebassin, kastegård til atletikudøvere, asfaltbane til håndboldspillerne samt træningsmur til tennisspillerne.

2002 Klar til 100 års jubilæum

I Dagbladet den 25. september 2002 var der denne artikel:

Jubilæet varer længe – koster mange penge
TIK-Taastrup fylder 100 år 24. maj 2003

Taastrup: Det er en bekostelig affære at fylde 100 år, i hvert fald når fødselaren hedder TIK-Taastrup.

  1. maj 2003 når den 3300 medlemmer store idrætsklub den skelsættende dag, men gennem hele næste år vil det runde jubilæum blive markeret med en lang række aktiviteter i de seksten afdelinger, som i dag ligger under Taastrup Idræts Klub.

Hovedafdelingen kalkulerer alene med udgifter på en kvart million. Et beløb man langt fra har fundet dækning for.

– Vi har knap samlet de 100.000 kr. Ansøgninger hos en lang række fonde har stort set ikke givet resultat, så vi håber nu, at det lokale erhvervsliv og private vil hjælpe til, siger hovedformand Erhardt Franzen. Vi opfordrer til gavebeløb på 500 kr, på den måde vil vi kunne nå målet med knap 1000 sponsorer, hvad vi ikke opfatter som specielt urealistisk.

Ansvaret for mobiliseringen af det store beløb er lagt i hænderne på tidligere hovedformand og æresmedlem af TIK, Knud Sommer, der har lovet at samle 200.000 kr. ind på den konto.

– Jeg forventer mindst 150.000 kr, mindre vil helt klart være skuffende, tilføjer Knud Sommer, der lover gavegiverne omtaleplads i forbindelse med en række af de mange jubilæumsaktiviteter.

Jubilæumsprogrammet er endnu langt fra færdigt. Et udvalg bestående af repræsentanter fra de seksten afdelinger samt fra klubhusudvalget, idrætsfonden og Taastrup Idræts Haller koordinerer de mange tiltag.

Jubilæumslogo

Hovedmarkeringen af jubilæet bliver en reception 24. maj, hvor hovedafdelingens pokaler også uddeles, dermed aflyses den traditionelle pokalfest i februar, i stedet følger en ren klubfest 31. maj. Den afslutter samtidig hovedafdelingens jubilæumsaktiviteter, der i øvrigt indledes på årets første dag med ”morgensamling” i klubhuset.

Selv om det forberedende arbejde stadig er i gang melder jubilaren sig klar på en række områder. Klubbens nye håndsyede fane er taget i brug, og mandag aften blev jubilæumslogoet præsenteret offentligt for første gang.

Logoet et lavet af grafikeren Per Larsen fra Hornbæk og udgøres af en moderne streg. Logoet symboliserer glæde og fest, bevægelse og virkelyst, idræt, mand og kvinde samt naturligvis jubilæet og de seksten afdelinger, der stråler ud fra de centrale personer. En jubilæumsbog udkommer i 5000 eksemplarer på selve fødselsdagen 24. maj. De 3300 eksemplarer er allerede afsat, nemlig som en omvendt fødselsdagsgave fra fødselaren til hver enkelt medlem. Bogen er i første omgang ikke beregnet med salg for øje, men alene som en gavebog, en udgift for TIK på 100.000 kr.

Ny dogmefilm

Under udarbejdelse er også en såkaldt dogmefilm om klubbens virke med hovedvægten lagt på livet i TIK i dag. Filmen bliver et fællesprojekt mellem TIK og kommunens nye 10. klasses skole, linie 10, der blandt sine tilbud til eleverne har en medielinje.

– TIK er naturligvis med hele vejen fra drejebog til klippebordet, men det bliver de unge mennesker, der får hovedansvaret. TIK har ikke sat betingelser op, vi har på ingen måde tænkt os at censurere, understreger hovedformand Erhardt Franzen.

Af andre initiativer fra hovedafdelingen kan nævnes en historisk udstilling, udsmykning af klubhuset samt et musik- og bevægelsesarrangement i Taastrup Idrætshaller. Afdelingen, der startede det hele, fodboldafdelingen, har ligesom de femten andre TIK-afdelinger planer for 2003. Et samlet katalog følger dog først senere, når unioner og forbund har sine mange mesterskabs- og landskampstilbud klar. Foruden fodbold består TIK af atletik/kondi, badminton, bordtennis, bueskydning, gymnastik, håndbold, jiu jitsu, judo, karate, motionscykling, svømning, tennis, veteransport, volleyball og bloddoner

2003 Nestor skriver TIKs historie

Dagbladet Roskilde Tidende bragte den 26. februar 2003 denne historie. Det skal tilføjes af forskellige årsagen blev bogen aldrig udgivet.

Nestor skriver TIKs historie
Taastrup: Taastrup Idræts Klubs 100-årige historie samles af klubbens nestor, det 72-årige æresmedlem, Ole Søndergaard.

Taastrup: Mange timers arkivarbejde og svedetimer er gået forud for det endelige produkt på 150 sider, der forener kontante fakta med morsomme historier og masser af billeder. Anledningen er, at TIK fylder 100 år til maj. Det markeres året igennem med en række jubilæumsaktiviteter i den 16 afdelinger store klub med højdepunktet koncentreret om en 3-trins-fest i sidste halvdel af maj.

Fodboldafdelingen markerer sine første 100 år med en jubilæumsreception lørdag 17., ugen efter 24. maj er det hovedafdelingens tur med reception, optog, film, pokaloverrækkelser og show fodboldkamp, endelig er der klubfest i flere haller 31. maj. Alt hvad der er foregået forinden må betegnes som ren opvamning til den store finale, og alt efterfølgende som dønninger, inden TIKs endelige farvel til jubelåret lørdag 1. november med fodboldafdelingens pokalfest. Og med til opvarmningen hører altså også færdiggørelsen af klubbens stort anlagte jubilæumsskrift. Forfatteren Ole Søndergaard er dog selv af den opfattelse, at der er tale om en meget hård opvarmning, til tider når temperaturen på skrivekammeret i hjemmet på Stillidsvej saunakarakter

Afdelingerne Fodbold: 1903. Gymnastik: 1906. Tennis: 1925. Badminton: 1931. Håndbold: 1946. Bordtennis: 1956. Donor: 1957. Atletik/kondi: 1962. Svømning: 1962. Judo: 1968. Karate: 1979. Handicap/bue: 1980. Volleyball: 1980. Jiu-jitsu: 1993. Veteransport: 1996. Cykling: 1999.

Arkivbesøg

Men skrivearbejdet er kun en mindre del af det omfattende arbejde, den 72-årige, tidligere historielærer og hovedformand har kastet sig ud i for at samle trådene til TIKs historiebog. Materialet er enormt, så sorteringsarbejdet er mindst lige så vigtigt som samlearbejdet.

Teoretisk set startede Ole Søndergaard forarbejdet til historiebogen allerede for 25 år siden i forbindelse med klubbens 75 års jubilæum. Her stiftede han sammen med nu æresmedlemskollega Kai ”Barber” Sørensen TIKs arkivsamling bestående af scrapbøger, en masse med alverdens avisudklip, en samlet udgave af TIKs medlemsblad står også til rådighed sammen med protokoller, referater og andre historiske materialer. Desuden en enorm fotosamling hos byens pressefotograf, Ole Rasch.

Men også interviews med nulevende TIK-frontfolk fra bl.a. fodboldafdelingens velmagtsdage i 3. division vil være med til at kaste nyt lys over TIK. Forfatteren har desuden tilbragt mange timer med arkivbesøg på Roskilde Bibliotek, der er kendt for sin store samling af lokale aviser på mikrofilm. Her er blandt andet Dagbladet, Roskilde Tidende vigtige kilder.

Tomgang og lede

For tiden er Ole Søndergaard i gang med at lægge sidste hånd på værket, der i sin endelige form vil blive på op til 150 sider. At indsamlings- og skrivearbejdet har været hårdt, er Ole Søndergaard den første til at erkende. Da de indledende manøvrer til jubelværket blev taget sommeren 2002, var det meningen, at udkastet skulle ligge klar til endelig trykning midt i januar, når de sidste noter og billeder fra åbningen af jubilæumsåret nytårsmorgen var på plads.

Sådan er det ikke gået.
End ikke de værste elever fra tiden som skolelærer på Baunehøj Skole i Sydhavnen har voldt Ole Søndergaard så store kvaler som det nuværende projekt. Ofte har den stået på tomgang og lede ved projektet, så der venter en befrielsens dag 1. april, der er den officielle deadline for forfatteren, herefter har trykkeriet to måneder til færdiggørelsen af skriftet, inden det efter planen skal ligge klar i 5000 eksemplarer 15. maj.

Selvdisciplin

Selvdisciplin og viljestyrke er vigtige værdier for idrætsfolk, og det har Ole Søndergaard haft god brug for i denne omgang. Men også erfaringen har været vigtig. Det er nemlig ikke første gang han har kunnet skrive historieforfatter foran sit navn. Tilbage i 1961 var han med til at udgive et 140 sider stort festskrift for Det Danske Spejderkorps’ Taastrup Kolonne i anledning af spejdernes 50 års jubilæum.

Ole Søndergaard havde her et godt udgangspunkt. Han debuterede på lederniveau allerede som 12 i spejderbevægelsen, så det var med 18 års erfaring, han satte sig til skrivemaskinen for at delagtiggøre andre i spejdernes glæder og sorger.

Mange erfaringer fra den gang bruges ved nedskrivningen af TIKs historie, som layoutmæssigt dog bliver mere avanceret og på glittet papir. For mange kan historie være en tung sag, den erkendelse er Ole Søndergaard forlængst nået frem til. Det gælder om at fremlægge materialet på en pædagogisk korrekt måde med masser af krydderi. Som dengang, tidligere halinspektør Eiler Olsen fik en strålende idé til at lave en lysbane til fodboldafdelingen.

Idérig

Han kørte ind til dagbladet Politiken og spurgte, om han kunne få juletræet på Rådhuspladsen, når det ikke mere skulle bruges. Det kunne så bruges til lysmast på stadion, men det blev aldrig til noget.

I det hele taget var Eiler Olsen en idérig TIK’er. Han var sjælen bag en række år med festlige sommerstævner. Her kom tophold og spillede fodbold på Taastrup Stadion, det der vel især huskes er de såkaldte skuespillerkampe. Hvert år var der et drabeligt slag mellem skuespillere og radiofolk. Her kom Nina og Frederik, her var Gunnar Nu, Judy Gringer, Dirch, Buster Larsen og mange andre. Det trak folk på stadion og gav PR omkring TIK-fodbold.

For Ole Søndergaard gælder det i første række om at udgive en kritisk historiebog om TIK, dog ikke personkritisk af hensyn til nulevende personer. Selv om personkredsen bag idrætsklubben primært har lagt et stort, frivilligt arbejde i deres engagementer, så er det langt fra altid fred og idyl, der har hersket i klubben. Det er der masser af eksempler på, og forfatteren selv har flere gange oplevet personlige angreb fra både kendt og ukendt side, siden han i 1956 indledte sit lederarbejde i den klub, han blev medlem af i året før.

Selv ønsker Ole Søndergaard ikke at komme med eksempler på personlige angreb, men en af naboerne på Stillidsvej undrede sig en nat tilbage i starten af 90erne voldsomt over en motorcykelbetjents adfærd en sen nattetime. Betjenten styrede direkte hen til Ole Søndergaards bil, der som så mange gange tidligere stod parkeret på sin sædvanlige plads få meter fra hjørnet af Valby Sidegade og Markvangen.

Målebåndet blev fundet frem, herefter fulgte den obligatoriske ventetid, inden betjenten udskrev sin parkeringsbøde og kørte igen. Forseelsen bestod i, at parkeringen var en halv meter for tæt på svinget. På Markvangen stod samme nat mange andre biler ulovligt parkeret uden at det fandt interesse for betjenten. Om den pudsige historie havde noget med den igangværende ophedede debat i TIK mellem hovedafdelingen og svømmeafdelingen, der ønskede at løsrive sig fra TIK, er uvist. Men topfolkene i svømmeafdelingen havde gode forbindelser til politiet.

Synderen Ole Søndergaard nægtede i første omgang at betale, men måtte slippe pengene efter en retssag.

Danmarks største

Den historie kommer ikke med i jubilæumsskriftet, som ikke må blive for subjektiv. I det hele taget er forfatteren meget opmærksom på ikke at fokusere for voldsomt på perioden, da han selv var hovedformand fra 1974 til 1980 og TIK voksede til at blive ”landets største, landets bedste” idrætsklub med 7700 medlemmer i 1978 i 12 afdelinger eller det dobbelte i forhold til i dag, hvor der endda er kommet fire afdelinger mere til.

Mange brikker skal falde på plads i historiebogen, der også vil give plads til  myter som den mest kendte af dem alle, nemlig fortællingen om, hvordan TIK blev stiftet af en gruppe unge fodboldinteresserede mænd en majaften på grøftekanten ud for Jochumsens gård. Historien vil dog blive udvidet, for faktisk var der allerede gang i drætten i Taastrup Stationsby med sine 2000 indbyggere allerede på det tidspunkt i form af gymnastik for militærfolk og karle på Nykro. Et forsøg på at stifte en klub omkring år 1900 kiksede dog. Nykro brændte i 1902 og ved indvielsen af den Nye Kro i 1903, nu Medborgerhuset, blev gymnastikken genoptaget. Det var en gruppe herfra, der også tog initiativet til fodbold i TIK.

Det var dog svært fra start. Penge var der ikke nok af, og hen på sommeren 1906 var TIK tæt på at lukke. Heldigvis var kroejer Brandt fra Nykro interesseret i, at klubben fortsatte, så han lovede at betale al gæld samt sætte penge i klubbens fortsatte virke. Dermed var TIKs første sponsor også en kendsgerning. Ydermere voksede TIK samme år til dobbelt størrelse, da gymnastikken kom på programmet. Siden hen har mange afdelinger taget sit udspring i gymnastikafdelingen, der er den helt store knopskyder i TIK. I dag tæller TIK 16 afdelinger, og gennem tiderne er flere hørt op med at eksistere. I de senere år er det gået ud over basketball.

TIKs historie er stor, hver periode og hver afdeling får sit afsnit i jubilæumsbogen, der imødeses med stor spænding af ikke mindst de 3500 TIK’ere, som hver får et gratiseksemplar i fødselsdagsgave til maj. Til den tid er forfatteren i gang med nye initiativer. Et godt bud på det er etablering af en lokal slægtsforskningsforening. Det er nemlig ikke kun TIKs, mens også hans egen families historie, der har en stor plads i Ole Søndergaards hjerte.