Blodet flød ikke som forventet

Giv Blod og TIK Donor afholdte tirsdag den 20. september 2022 deres traditionelle efterårstapning i Taastrup Idræts Center. Der var indkaldt 195 donorer men man oplevede desværre, en del der ikke mødte frem til denne vigtige sag.

Formanden for TIK Donor Carsten Petersen siger: 

Vi har altid ligget på omkring 190-200 portioner blod. I går fik vi kun 164 portioner – så langt nede har vi ikke været den tid jeg har været formand for TIK Donor og det har jeg været siden 2003. Kun lige da vi havde COVID 19 og det var begrænset hvor mange trofaste donorer der mødte op under nedlukningen.

I Danmark er der et stort behov for blod og TIK Donor altid har været en vigtig brik her. Det er derfor vigtigt at man fortsat har en stor mængde af frivillige som hver tredie måned vil stille op en halv times tid for at afgive en halv liter blod.

Carsten fortsætter:

De fleste kan blive donorer. Jeg tænker også vi i TIK skal tænke at der er medlemmer i de forskellige afdelinger, der er potentielle til at give blod. Man må give blod hvis man er mellem 17-65 år. Jeg har selv, som medlem af TIK, givet 107 portioner.

Der er dog stadigvæk mange trofaste medlemmer som gennem mange år kommer hver gang, hvilket Kim Press  er et bevis på, da han i tirsdags afgav portion nr. 125. Ydermere afgav Therese Sterup-Hansen portion nr. 75 mens Tina Hansen, Joan Olsen samt Mette Hasle afgav hver portion nr. 50 – også et stort tillykke til dem.

Så er man mellem 17-65 år, så bør man gå ind på givblod.dk og tilmelde sig allerede nu. Tidligere skulle man være tilmeldt 60 dage i forvejen men denne regel gælder ikke længere. Ja, faktisk kan man bare møde op ved tapningen for at tilmelde sig, men hvis man bare møder op, så kan man risikere ventetid, så derfor anbefales at tilmelde sig i forvejen

Næste tapning foregår den 20. december 2022, som sædvanligt i Taastrup Idræts Center.

Carsten afslutter:

Man møder måske naboen eller venner og så har vi et lille lotteri ved tapningerne

 

Få TIK-Nyt hver uge!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.