EU-persondataforordningen

En ny EU-persondataforordning træder i kraft den 25. maj 2018. EU-persondataforordningen definerer sammen med den danske lovgivning hvordan vi behandler og beskytter personoplysninger på medlemmer, trænere, mm.

 

Herunder sender vi link til en vejledning og skabeloner, som I kan bruge, for at blive klar og være sikre på, at I overholder de nye regler.

 

Du finder skabeloner til:

 

 Privatlivspolitik – da alle medlemmer og trænere skal gøres bekendt med, hvordan deres data bliver behandlet

  1. Fortegnelse over behandling af personoplysninger – da foreningen skal kunne dokumentere over for Datatilsynet, hvordan personoplysningerne på medlemmer og trænere bliver behandlet
  2. Databehandleraftale – da foreningen er ansvarlig for medlemmernes data, skal foreningen lave en skriftlig aftale med den virksomhed, som styrer foreningens administrationssystem (fx Conventus). Hvis foreningen ikke har et administrationssystem, men gemmer data på pc, skal der ikke udarbejdes en aftale, men de første 2 punkter skal opfyldes (privatlivspolitik og fortegnelse).

 

 Læs DGIS vejledning, hvis du vil vide mere om persondataforordningen

 

 Har du spørgsmål, kan du kontakte følgende:

 

 Kulturelle foreninger: Samrådets formand Ruth Trier, ruth.trier@mail.tdcadsl.dk.

 

Aftenskoler: Ole Lundum Samrådsmedlem, Ole.Lundum@hotmail.dk.

 

 Alle andre foreninger skal henvende sig til Fritid og Kultur,

Maria Olsson, mariaol@htk.dk, 43 59 13 15.

 

 Venlig hilsen
Maria Kontatou Olsson
Administrativ medarbejder

Fritids- Og Kulturcenter
Sekretariat
Bygaden 2
2630  Taastrup
Telefon: 43 53 10 00
Direkte: 43 59 13 15
www.htk.dk/fritid
MariaOl@htk.dk