Flere end 400 gik det nye år ind

På en ellers grå og kedelig søndag strømmede børn, unge og voksne til Taastrup Idrætscenter for at komme godt fra start i 2022, da TIK havde inviteret til ”Gå det nye år ind”.

Kombinationen af bingo og gåtur viste sig at blive en kæmpe succes for idrætsforeningen TIK.

”I de sidste par dage har vi i arrangørgruppen talt meget om, hvor mange mennesker der ville dukke op. Vi kunne jo godt se, at der var stor aktivitet på Facebook. Men vi havde slet ikke turde håbe på, at der ville komme flere end 400. Så vi er vildt begejstrede for, at første år blev så stor en succes”, siger Karsten Weikop fra arrangørgruppen, der bestod af otte ildsjæle fra afdelingerne i TIK.

En rigtig god undskyldning
Konceptet er enkelt. På dagen kunne man købe bingoplader, og så gå enten 3 eller 5 kilometer og krydse numre af på pladen, som man møder. Hvis man var heldig at få en række, to rækker eller hele pladen fuld, ventede der en præmie efter målstregen.

”Der var naturligvis mange kendte ansigter blandt deltagerne, men der kom også rigtig mange nye forbi, og rigtig mange børnefamilier. Ja, det er jo egentligt bare en god undskyldning for at få noget motion på en sjov måde.  I TIK vil vi jo gerne gøre vores til, at endnu flere mennesker får pulsen op og bliver en del af aktive fællesskaber ”, siger Jette Poder fra arrangørgruppen.

Flot lokal opbakning
En del af præmierne til de bingo-spillende deltagere var sponseret af lokale erhvervsdrivende, der på den måde bakkede op om initiativet. Også Bevæg dig for livet i Høje-Taastrup Kommune støttet op om ideen.

”Det er dejligt at mærke fællesskabet her i Taastrup. Med støtte fra Tina’s pølser, Kvickly Taastrup, Meny, Hos Ramus, Taastrup Ny Vinhandel, Alma Blomster og Spar Nord Roskilde kunne vi uddele flotte præmier, mens Houseofsandwich.dk gjorde det muligt at servere glögg og æbleskiver efter gåturen”, siger Jette Hansen fra arrangørgruppen.

Vi gør det igen
Rigtig mange deltagere har blandt andet på Facebook tilkendegivet, at de håber, at ”Gå det nye år ind” vender tilbage som en fast tradition i Taastrup. De kan godt begynde at glæde sig.

”Der er ingen tvivl om, at vi her har fat i noget helt vildt godt. Nu skal vi evaluere, finpudse og måske justere lidt hist og her, og så melder vi en ny dato ud, så snart kalenderkabalerne er gået op. Vi glæder os allerede”, siger Karsten Weikop.