Lempelse af Corona-restriktioner pr. 6. maj, 2021.

Regeringens seneste COVID-19 genåbningsplan fra 6. maj, 2021 giver en række lempelser for idræts- og foreningsaktiviteter indendørs. Dermed er det tilladt for jer også at genstarte indendørs aktiviteter for personer over 18 år og under 70 år, hvis I kan håndtere nedenstående krav.

Alle personer må fra 6. maj dyrke indendørs idræts- og fritidsaktiviteter. Dog gælder følgende:
– Personer på 18 år og ældre skal fremvise gyldigt coronapas. Det er foreningens ansvar at håndtere dette. Læs evt. mere om coronapas: Sådan får du et coronapas (dgi.dk).
– En forsamling må indendørs udgøre 25 personer. Alle inklusiv.
– Det er fortsat ikke tilladt at dyrke kontaktsport indendørs for aldersgruppen 18-70 år. Vi afventer en præcisering af hvilke idrætsgrene dette omfatter.

Fitness
Genåbning af fitness er kun tilladt med bemanding. Der skal sikres afstand, afspritning og coronapas. HTK’s fitness på Parkvej vil have åbnet mandag-onsdag-fredag kl. 7-14 + tirsdag-torsdag kl. 12-19. Det er også her foreningens ansvar at sikre gyldigt coronapas.

Generelt
Reglerne om god afstand og hyppig afspritning er fortsat gældende. Der vil ikke være mulighed for brug af omklædning eller bad, kun i svømmehallerne. Klubhuse er fortsat lukkede. Rekvisitter og udstyr vil være tilgængeligt.  Det skal aftales lokalt hvordan adgangen til rekvisitter og udstyr organiseres. Der vil så vidt muligt være adgang til toilet. Det aftales lokalt hvordan dette organiseres.

Det giver fortsat udfordringer i forhold til mødeaktiviteter for foreningerne, da vi fortsat ikke må give lov til at kommunens faciliteter benyttes til andet end selve aktiviteten frem til 21. maj. Indtil da må vi henvise til online-møder. Kommunens faciliteter er ikke åbent til sociale arrangementer eller møder. Der er ikke åbent for tilskuere.

Vi forventer, at der kommer lempelser ift. omklædning, bad, mødeaktivitet, tilskuere fra 21. maj, men det er fortsat uvist.

Testcentre
HTK har testcentre i Hedehuset og Taastrup Idrætscenter. Derfor må foreninger, der har aktiviteter her kontakte de to steder for at aftale, hvad der er muligt at gennemføre her.

Forsamlingsloft:
6. maj:               25 personer indendørs,         75 personer udendørs.
21. maj:             50 personer indendørs,         100 personer udendørs.

Vi henviser til nedenstående hjemmesider – som løbende opdateres:

Sådan håndterer du coronakrisen i foreningen (dgi.dk)
DIF | Corona
Dansk Ungdoms Fællesråd (duf.dk)
Sport, fritid og kultur (coronasmitte.dk)

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål.

Venlig hilsen
Peter Christensen
Idrætsfaglig leder

Fritids- og Kulturcenter
Høje-Taastrup Idrætsteam
2630 Taastrup
Mobil: 20204754
PeterCh@htk.dk