Lempelser af Corona-restriktioner fra 21. maj, 2021

Regeringens seneste COVID-19 genåbningsplan fra fredag 21. maj, 2021 giver de resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter mulighed for at åbne med krav om coronapas for personer fra 18 år ved alle indendørs aktiviteter.

 Genåbningen omfatter altså også foreningslokaler samt kultur-, medborger- og aktivitetshuse. Derudover åbner musik- og kulturskolerne for personer over 18 år. Der genåbnes endvidere for sangaktiviteter i foreningsliv og på musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet, der tidligere er genåbnet, men hvor genåbningen ikke har omfattet sangaktiviteter. Der åbnes ligeledes for omklædning og bad under restriktioner. Følg skiltningen på den lokale facilitet.

 Det betyder at foreningslokaler og klubhuse nu må genåbne.

 Coronapas

Reglerne for gyldig dokumentation i coronapas lempes, således de kan udføres ved én daglig stikprøvekontrol af alle tilstedeværende personer, der er undergivet krav om coronapas. Ansvaret for gennemførelsen af den daglige stikprøvekontrol er foreningens. Der udover vil personer med 1. vaccinationsstik efter 14 dage kunne bruge bevis for dette som coronapas.

Personer på 18 år og ældre skal fremvise gyldigt coronapas. Det er foreningens ansvar at håndtere dette. Læs evt. mere om coronapas: Sådan får du et coronapas (dgi.dk).

 Mundbind og afstand

Der er fortsat krav om mundbind, når ”man er på to ben”, det vil sige gående og stående i mellem selve aktiviteterne (idræt, musik, osv.). Mens man gerne må tage mundbind af når man er siddende. Det gælder fortsat, at man skal holde mest muligt afstand, minimum 1 meter. Ved fysisk aktivitet eller sang min. 2 meter.

 Generelt
Reglerne om god afstand og hyppig afspritning er fortsat gældende. Der vil ikke være mulighed for brug af omklædning eller bad, kun i svømmehallerne. Rekvisitter og udstyr vil være tilgængeligt.  Det skal aftales lokalt hvordan adgangen til rekvisitter og udstyr organiseres. Der vil så vidt muligt være adgang til toilet. Det aftales lokalt hvordan dette organiseres.

 Testcentre
HTK har fortsat testcentre i Hedehuset og Taastrup Idrætscenter. Derfor må foreninger, der har aktiviteter her kontakte de to steder for at aftale, hvad der er muligt at gennemføre her.

 Forsamlingsloft:
21. maj:             50 personer indendørs,         100 personer udendørs.
11. juni:             100 personer indendørs,       500 personer udendørs.

 Vi henviser til nedenstående hjemmesider – som løbende opdateres:

Sådan håndterer du coronakrisen i foreningen (dgi.dk)
DIF | Corona
Dansk Ungdoms Fællesråd (duf.dk)
Sport, fritid og kultur (coronasmitte.dk)

 Vi vender tilbage, når vi får en udmelding om retningslinjerne for genåbningen. I er velkommen til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål.

Venlig hilsen
Peter Christensen
Idrætsfaglig leder


Fritids- og Kulturcenter
Høje-Taastrup Idrætsteam
2630 Taastrup
Mobil: 20204754
PeterCh@htk.dk
 

 
 
 
 
 

Få TIK-Nyt hver uge!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.