Løberne tilbyder Motion på Recept

Alle ved det – motion er godt for både krop og sjæl, og nu gør to idrætsklubber i Taastrup noget ved det.

TIK Løberne og Gangforeningen Taaspidserne har etableret et samarbejde med Sundhedscenteret på Espens Vænge og en del læger i kommunen, med det formål at få flere til at dyrke idræt. ”Lige det vi har manglet til vores patienter” siger læger og fysioterapeuter, når jeg taler med dem, siger Finn Andersen, næstformand TIK Løberne.

Sascha Clausen, motions- og sundhedskonsulent i Høje Taastrup Kommune, er begejstret:

”Idrætsforeningerne kan noget helt særligt og tilbyder et stærkt socialt fællesskab, vi gerne ser, brugerne af Sundhedscenteret bliver en del af. Derfor er det relevant for kommunen at støtte dette vigtige og aktuelle initiativ.”

De to klubber har lavet en lille folder, du kan få på Sundhedscenteret og hos de læger, der deltager i initiativet. Med centerets / lægens underskrift eller stempel får du 3 måneders gratis medlemskab af TIK Løberne.

TIK Løberne starter træning for nye løbere

Torsdag d. 12. april kl 18:30 ved Taastrup Idræts Center, Parkvej 78

Du skal ikke være supermand eller frygte Marathontræning. Vi starter med at træne 15 minutter, med 2 minutters løb og 13 minutters gang. Alle kan være med. Har du allerede lidt løbeerfaring starter samme dag er 5 km hold, hvor de løber turen i roligt tempo. TIK Løberne har naturligvis også hold der løber længere og hurtigere, hvis du har mere løbeerfaring. Mere om TIK Løberne på tik-loberne.dk.

Gangforeningen Taaspidserne tilbyder træningsture hver tirsdag kl. 9:30 og hver onsdag kl. 18:30. Der er ture på 5, 6, 10 og 15 km, der afvikles med hastigheder på mellem 4 og 5½ km/t. Taaspidserne dyrker ikke konkurrence. Motionsgang, natur og socialt samvær er i højsædet. Sundhedsministeriet påstod for et par år siden, at sundhedsvæsenet kunne spare 2 milliarder kroner om året, hvis alle danskere ville gå 10 km om ugen. ”Det gør de fleste af os i Taaspidserne – alene ved at deltage i vore træningsture”, siger Harry Vinter. Mere om Taaspidserne på taaspidserne.dk.

Indtil videre er følgende læger med:

  • Peter Lerche Taastrup Hovedgade 50,2. tv 2630 Taastrup
  • Richard Fog Julsgaard Taastrup Hovedgade 56,1. tv 2630 Taastrup
  • Belén Redal Taastrup Hovedgade 82,1. 2630 Taastrup
  • Lægehuset Hedehusene Hovedgaden 514 B,1. 2640 Hedehusene
  • Jørgen Klarskov Taastrup Hovedgade 56,2. 2630 Taastrup
  • Lægerne Jernbane Alle Jernbane Alle 4 C 2630 Taastrup
  • Høje Taastrup Lægecenter Dalstrøget 32630 Taastrup
  • Annette Bøje Hovedgaden

Er du læge eller anden sundhedsperson, der gerne vil med i dette spændende og vigtige initiativ, er du velkommen til at kontakte næstformand TIK Løberne Finn R. Andersen – tlf: 2170 8604 e-mail finn.r.andersen@gmail.com

Få TIK-Nyt hver uge!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.