Niels Jørgensen – Æresmedlem af TIK

Denne side er for at ære Niels Jørgensen – æresmedlem af TIK

Niels Jørgensen blev æresmedlem af TIK i 1997 for sit store arbejde i Judo og Badminton.

I Dagbladet Roskilde Tidende var der 2. februar 1997 følgende artikel om Niels:

Niels er lige så god som dagen er lang

TIK-Taastrup fik ved pokalfesten et nyt æresmedlem

POKALFEST: Den prominente klub af æresmedlemmer i TIK blev udvidet med et enkelt medlem i forbindelse med TIK’s pokalfest.

Det drejer sig om Niels Jørgensen fra TIK judo og badminton.

Niels Jørgensen er god som dagen er lang, fortalte hovedformand Preben Andersen i forbindelse med udnævnelsen Han har altid tid til en snak, har stor vilje til at arbejde for mere end sig selv, han er mand man kan stole på, en rigtig vinder.

Niels Jørgensen kom til Taastrup fra Dragør i starten af 70’erne og lovede i den forbindelse sin kone Annalise at trække sig ud af bestyrelsesarbejde efter nogle hektiske år i den lokale klub pa Amager. Han kom god hurtigt ind i TIK-judo og har siden været en meget aktiv leder i henholdsvis judo og siden 1984 også i badmintonafdelingen.

Niels Jørgensen får selskab af otte kønsfæller i klubben for æresmedlemmer. Det drejer sig om Werner Nielsen, Ove Haugbølle, Ole Søndergaard, Knud Sommer, Kai Sørensen, Finn-Erik Friberg, Kjeld Andersen og Henning Aasberg

 

Nedenstående er fra en artikel i Taastrup Avis den 23. januar 1979:

1979-01-23 Taastrup Avis

Trods årgang 1946 har Niels Jørgensen i 1978 sæsonen tegnet sig for årets største idrætspræstation i TIK. Med andre ord – han er et “gammelt” talent på 33 år den alder, hvor topidrætspræstationerne for de flestes vedkommende er lagt bort, og erstattet med hygsom leg på old boys-holdene.

Derfor får Niels Jørgensen på lørdag overrakt Tåstrup Avis’ pokal ved Taastrup Idræts Klubs store, årlige sportsfest i idrætshallerne.

Imponerende har hans karriere indenfor judosporten også været, og derfor er det bemærkelsesværdigt at sæsonen i 1978 blev hans bedste. Som 32 årig burde man faktisk være færdig som topkæmper indenfor judo sporten.

Alligevel blev det til en 2. plads ved de Nordiske Mesterskaber for den 110 kg tunge ingeniør i sværvægt, ligesom han føjede et nyt danmarksmesterskab til sine i forvejen 4.

En judointeresseret gårdmand i Dragør fik Niels Jørgensen ind i den stedlige judoklub, hvor han i øvrigt senere blev formand. For fire år siden flyttede han til Taastrup, og siden har han været deltager på TIKS 1. hold, der har kæmpet dels i 1. division, dels i 2. division, som holdet i øvrigt fører suverænt på nuværende tidspunkt.

Siden 1970 har Niels Jørgensen været fast mand på det danske landshold. Hvor mange kampe det er blevet til ved han ikke eksakt, og han har heller ikke tal på de sølv- og bronzemedaljer han har opnået ved de danske mesterskaber. Men det er mange.

To gange har Niels Jørgensen ved europamesterskaberne, dels i Østtyskland, dels i Madrid men i ingen af tilfældene blev det til placeringer.

Og det er ikke tilfældigt. Dansk Judo rangerer lavt i Europa, og det danske landsholds styrke svarer nærmest til Vestberlins byhold, siger han.

Håndelaget for judo må Niels Jørgensen alligevel have haft. Han har tidligere erobret en bronzemedalje ved nordiske mesterskaber, og han har og så en sølvmedalje ved de åbne finske mesterskaber, ligesom han er landets mest vindende judokæmper nogensinde, selvom træning just ikke er det, han sætter højst. Faktisk træner han kun gang om ugen.

Og det er alt for lidt, erkender han, og det er nok grunden til at dansk judo er placeret så lavt internationalt. Hvis man vil være med på toppen skal der trænes hårdt adskillige timer dagligt.

Niels Jørgensen har i flere år truet med at holde op som aktiv. Sig det ikke højt, så min kone hører det men jeg tager nu nok et par sæsoner mere, når vi nu igen i TIK kommer i 1. division, siger Niels Jørgensen.

 

Hvis man har yderligere information omkring Niels Jørgensen, så tøv ikke med at sende informationen til TIK