Pas på – Falske mails i omløb – Pas på

Til orientering, så er der nu igen svindlere på nettet, der forsøger at få kassererne i TIK’s afdelinger til at “lave” en udenlandsk overførsel.

I TIK-Gymnastik har vi det seneste år fået 3 mails, som så ud til at være sendt fra vores formand til mig, med anmodning om at foretage en udenlandsk overførsel til Holland, hvor vi havde flere gymnaster til et stort stævne. Betalingen af hotelophold var nemlig ikke gået igennem, stod der.

Jeg undrede mig godt nok over, at der var trykfejl og en lidt forkert ordstilling i mailen. Der er tilsyneladende nogen, der havde hacket sig ind til formandens  (Mette Skjoldmark) PC’er. Alle de tre mails jeg modtog var fra “formanden”. Den første mail jeg modtog bad “hun” om oplysninger om, hvad jeg skulle bruge, for  at sende en overførsel. Jeg svarede tilbage, at jeg skulle bruge en swift-kode og et IBANnr. + et kontonummer.

Efter at jeg telefonisk havde talt med Mette, fandt jeg ud at, at det bare var fup og svindel. Jeg modtog herefter de nødvendige oplysninger fra svindleren. Herefter svarede jeg tilbage at “hun” måtte have skrevet forkert kontonr., da overførslen ikke ville gå igennem. Jeg fik herefter igen et tilbagesvar, at det også var rigtigt,  at kontonummeret var forkert, og et nyt kontonummer var anført på mailen.

Herefter kontaktede jeg Politiet i Albertslund, der bad mig kontakte en specialenhed, der netop arbejde med alle disse falske mails. Jeg fik en kvittering for anmeldelsen, og har herefter ikke hørt yderligere.

Også den konservative Vælgerforening, hvor jeg er kasserer, prøvede det samme for godt en måned siden. Og i går fortalte Vibeke Franzen, at Kunstforeningen Foyer’en også havde fået en falsk mail, så PAS PÅ, PAS PÅ

Hilsen
TIK-Gymnastik
Vagn/kasserer

Få TIK-Nyt hver uge!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.