Pokalfesten 2018

300 glade TIK’ere mødte lørdag den 27. januar 2018 op til årets pokalfest, der traditionen tro fandt sted i Hal B i Taastrup Idræts Center.

Nedenstående artikel er skrevet af Peter Erlitz og bragt i Lokalavisen Taastrup den 30. januar 2018 og bringes her med tilladelse fra Lokalavisen Taastrup. Dagbladet var også på stedet og har bragt en række gode billeder fra pokalfesten.

Den sad lige midt i skiven

Klapsalverne bragede lørdag aften gennem Taastrup Idræts Haller, da det blev afsløret, at bueskytten Sarah Sönnichsen blev hædret med Lokalavisen Taastrups pokal for årets største idrætspræstation.

Hovedpersonen selv sad i USA i forbindelse med et stort internationalt stævne, så det var hendes far, Søren Sönnichsen, der modtog pokal og blomster på Sarahs vegne.

Det var en glad Sarah Sönnichsen, som Lokalavisen Taastrup efterfølgende talte med på en forbindelse til USA. Hun havde gættet på, at hun skulle have pokalen, men var ikke sikker før hendes navn blev råbt op til pokalfesten.

»Jeg blev spurgt for et par uger siden, om jeg var hjemme lørdag og at de virkelig gerne ville have mig med. Så der gættede jeg det lidt,« fortæller Sarah Sönnichsen.

»Pokalen betyder rigtig meget for mig. Det er et stort klap på skulderen. Bueskydning er en meget lille sport, så det er virkelig rart, når folk ligger mærke til en og ens resultater. Som bueskytte skal der nogle gange lidt mere til for at blive set,« siger hun.

Vigtig anerkendelse

Det var tredje gang i karrieren, at Sarah Sönnichsen modtog pokalen for årets største idrætspræstation. Tilbage i 2011 modtog hun pokalen som ungdomsskytte, og i 2016 var hun en del af det VM-hold, som blev hædret med pokalen. Glæden var dog mindst lige så stor, da hun modtog pokalen i lørdags.

»Det er altid rart at blive set og få at vide, man har gjort et godt job. Så det føles ligeså godt nu som sidste gang. Det er altid rart at blive anerkendt på den måde,« siger Sarah Sönnichsen.

Mandag tog hun hjem fra USA, og hun har mulighed for at nyde pokal og blomster hjemme i Taastrup i en lille uge, inden hun igen tager til USA for at deltage i et stort stævne i Las Vegas.

Pokalen for årets idrætspræstation kom efter et forrygende 2017 for 22-årige Sarah Sönnichsen. Hun har i løbet af sæsonen vundet et hav af medaljer og mesterskaber, både herhjemme og over hele verden, og aktuelt er hun nummer ét på verdensranglisten.

Og så skal det tilføjes, at Sarah Sönnichsen blev kåret som årets idrætsudøver 2017 i Høje-Taastrup Kommune!

Det behøver dog ikke at slutte her. Det internationale bueskydningsforbund har nomineret Sarah Sönnichsen til titlen som Årets Bueskytte 2017. Det skyldes blandt andet, at hun i 2017 har vundet guld i hold i World Cup-finalen, guld samt sølv i flere World Cup-afdelinger og ligger nummer 1 på verdensranglisten i compound, der er den teknisk set mest avancerede buetype.

Der er kort sagt verdensklasse over Sarah Sönnichsen, så modtagelsen af Lokalavisen Taastrups pokal var meget, meget fortjent.

Flere fik pokaler

Pokaloverrækkelsen fandt sted til den traditionsrige pokalfest i TIK. Godt 300 TIK’ere var på plads i Taastrup Idræts Haller til en festlig aften med græsk tema. Foruden mad og drikke – og senere fest og dans – var der pokaloverrækkelser og borgmestertale. DAGBLADETs ungdomslederpris gik til Cecilie Damberg fra TIK Gymnastik. Hun har gennem flere år været en drivende kraft på klubbens springhold. Hun er elsket af sine gymnaster – og så er hun ved siden af en ildsjæl og en arbejdshest.

Taastrup Erhvervsforenings pokal gik til Jane Daugaard fra TIK Håndbold og TIK Gymnastik. Hun har lavet et kæmpe arbejde i ungdomsafdelingen, ved blandt andet at opvarme og motivere de unge håndboldspillere. Hun har i mange år forestået trænings -og styrkeprogrammer og særligt skadeforebyggelse har stået hendes hjerte nær. Derudover har hun i mange år trænet flere af de meget populære gymnastikhold i TIK Gymnastik, og siden åbningen af det nye fitnesslokale i hallen, har hun trænet unge og ældre både morgen og aften.

Borgmester med lav profil

Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler var blandt gæsterne til TIK-pokalfesten.

»TIK er noget helt særligt blandt idrætsforeningerne i kommunen – og I er i hvert fald de største,« konstaterede Michael Ziegler, med henvisning til, at TIK tilsammen har flere end 3.000 medlemmer fordelt på 15 afdelinger.

Michael Ziegler holdt i sin tale – med egne ord – lav profil i forhold til at fremhæve investeringer i idrætsanlæg. Den direkte anledning var problemerne med den nye svømmehal i Taastrup, der er lukket blandt andet på grund af fejl i ventilationen.

»Det skal nok blive rigtig godt igen,« lovede borgmester Michael Ziegler.

Borgmesteren understregede dog i sin tale, at for kommunen er det vigtigt med gode rammer på idrætsområdet.

»Et aktivt foreningsliv er med til at gøre byen god at leve i,« sagde Michael Ziegler.