Præcisering af Corona-restriktioner

Kulturministeriet er nu kommet med retningslinjerne for den seneste genåbning. Disse retningslinjer giver anledning til nogle præciseringer ift. den mail, vi sendte til jer 4. maj:

Håndtering af coronapas

Personer på 18 år og derover kan deltage i indendørs idrætsaktiviteter under forudsætning af fremvisning af coronapas. Det er foreningens ansvar at håndtere coronapas.

Coronapas er enten

  1. Et gennemført vaccinationsforløb. Et vaccinationsforløb anses for gennemført 14 dage efter den afsluttende dosis.
  2. Et negativt testresultat, der er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget. En covid-19-test kan være foretaget som en PCR-test (hals) eller antigentest/hurtigtest (næse).
  3. Et immunitets bevis – et positivt resultat af en covid-19-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.

Navnet på indehaveren af coronapasset skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort eller sundhedskort eller andet offentligt udstedt billede ID. Dokumentation kan både foreligge i papirformat og elektronisk. Læs evt. mere om, hvordan coronapasset anvendes her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas

Hvis I som forening er i tvivl om, hvordan I kan håndtere kontrol af coronapas, er I velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon.

Tilskuere udendørs

Der må nu godt være forældre, tilskuere og andre personer til stede ved udendørs aktiviteter (f.eks. en fodboldkamp), så længe der ikke er flere end maksimalt 75 personer til stede på samme sted samtidig.

Kontaktsport
Voksne mellem 18 og 69 år, der dyrker kontaktsport, må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Indendørs kontaktsport fortsat ikke må benytte indendørs idrætsfaciliteter.  Kampsport defineres som: Basketball, boksning, brydning, ishockey, dans (pardans), indendørs fodbold og futsal, hockey, håndbold, judo, ju-jitsu, karate, kickboxing/thaiboxing, floorball, taekwondo, vandpolo, skøjteløb (pardans), kampsport i øvrigt.

 Kulturhusene
Kulturhusene er ikke omfattet af den seneste genåbning. De åbner formentligt tidligst 21. maj.

Ovennævnte præciseringer skal ses som en tilføjelse til den mail, som I modtog 4. maj (se evt. nedenfor).

Læs evt. mere her:

Kulturlivet under covid-19 (kum.dk)

Venlig hilsen
Peter Christensen
Idrætsfaglig leder
Fritids- og Kulturcenter
Høje-Taastrup Idrætsteam
2630 Taastrup
Mobil: 20204754
PeterCh@htk.dk