VM gav 4. plads til Sarah

Lørdag aften var der i Mexico City bronze finale i bueskydning i Dame Compound. Sarah Sönnichsen fra TIK var oppe imod Kristina Heigenhauser fra Tyskland og Sarah lagde rigtig godt ud. Efter 12 ude af de 15 pile var Sarah foran 117 mod  115, men på de 3 sidste pile skød Sarah ikke op til sit bedste idet hun skød 3 9’ere, hvorimod tyskeren skød 3 10’ere og dermed vandt 145 mod 144.

Sarah ønskes tillykke med det flotte resultat, også selvom det ikke blev medalje.

Hvordan er det så gået de 6 TIK skytter indtil nu.

Dag 1

Så er førstedagen af VM overstået og 5 af 6 TIK skytter har været i ilden.

I Dame Compound er alle 3 skytter fra TIK. Sarah Sönnichsen er blevet nr 3 med 699, Tanja Amdi Jensen nr 21 med 689 og Erika Damsbo nr 36 med 683.

Som hold er damerne på 3. pladsen med 2072, blot 5 point efter nr 1.

For Herre Compound blev TIK’s Andreas Darum nr 25 med 700 og TIK’s Martin Damsbo nr 31 med 699. Klassen blev vundet af Stephan Hansen fra Nykøbing Falster med 712 og det bringer herreholdet på en 5 plads med 2111 point.

I mixhold blev det til en 1. plads til Danmark med Sarah og Stephan med 1411 point foran Sydkorea med 1405.

Erika Damsbo – Foto: Dean Alberga, World Archery

Dag 2

Så er anden dagen for VM overstået hvor Randi blev topscorer for de danske damer. Hun lå faktisk som nr 20 efter de første 36 pile 326, men faldt så tilbage i løbet af anden runde og endte som nr 47 med 634 point, lige foran Maja jager fra Broby med 633. Anne Marie fra Ålborg med 629 blev nr 55.

Det placerede Dameholdet som nr 15 med 1896. Der var ikke uventet Sydkorea der vandt med 2038, foran Taiwan med 1991. I Damehold finalen der lige er afviklet først runde af var det derfor Taiwan vores damer skulle op imod. Det endte 51-55, 52-53 og 52.55, så 6-0 til Taiwan.

For Mixhold var det Randi og Johan der med 1261 placerede Danmark som nr 26. Da det kun er de 16 bedste der skyder elimination bliver det også den endelige placering. også her vandt Sydkorea med 1358.

Randi Degn – Foto: Dean Alberga, World Archery

Dag 3

Dag 3 til VM bød på 1/48 og 1/24-finaler.

Først var det recurve skytter hvor det kun lykkedes TIK’s Randi Degn at komme videre fra 1/48-finalen, da hun slog Italiens Lucilla Boari(nr 66) 6-4. I 1/24 -finalen blev det dog et nederlag til Indiens Promilla Daimary med 1-7.

I compound havde Andreas Darum en kedelig start på sin 1/48-finale imod Færøerns Joannes Poulsen (nr 88), idet han havde en miss i første runde. Han kom dog godt igen men endte med at tabe 136-139.

Martin Damsbo slog nr 82 Kin Lip Lee fra Malaysia 142-140 og gik videre. Alle vores Compound damer stod over i 1/48-finalen.
I 1/24-finalen vandt Martin igen, denne gang over Norges Anders Faugstad (nr 79) med 142-141.

Tanja Jensen vandt sin med 144-140 imod S. Zakaria (nr 69) fra Malaysia, imens Erika Damsbo tabte til nr 29 Brenda Merino fra Mexico 138-140.

Tanja Amdi – Foto: Dean Alberga, World Archery

Dag 4

Dag 4 startede med 1/16 finaler individuelt med TIK’s Martin Damsbo, Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen, samt Stephan Hansen Nyk. F.

Martin mødte med sin 31. plads nr 2 Jongho Kim fra Sydkorea, som trak et point fra i de første 2 runder til 57-59 og så skød de ellers 30 resten af runderne til 147-149. Martin sluttede på en delt 17. plads.

Tanja Skulle som nr 21 møde nr 53 Lily C. Paonam fra Indien, også her trak Inderen fra på de første to runder til 55-58, hvorefter de skød lige op på de tre sidste runder til 140-143. Tanja slutter også på en delt 17. plads.

Sarah mødte nr 30, Amanda Mlinaric fra Kroatien og vandt med 147-146. i 1/8 finalen var det Danelle Wentzel (14) der blev slået med 145-143 og i 1/4 Toja Ellison Slovenien 147-145, og så var det tid til semifinalen! Her blev det Sydkoreas Yun Soo Song (7). Det blev 30-30, 59-58, 87-87, 114-115 og så lukkede Song af med 30 og endte med at vinde guldfinalepladsen med 142-145. Sarah er i Bronze finalen, så hende skal vi se på lørdag!

Om eftermiddagen var det så compound hold finaler startende med 1/8. Herreholdet med Martin, Andreas og Stephan mødte Indien, som de slog 229-226. Dameholdet med Erika, Sarah og Tanja mødte Holland og vandt med højeste score af dameholdene i den runde 233-221.

I 1/4-finalen mødte herrerne Kroatien (4) og efter 235-235 endte det med et knebent nederlag i shoot-off med 29-30. Herrerne ender på 5.pladsen.

Damerne mødte Indien(6) og førte 117-116 efter anden runde og så gik det galt med en runde på 53 imod Indiens 59. med 58-58 i sidste runde blev det til nederlag med 228-233. TIK’s damer ender på 6. pladsen.

Andreas Darum – Foto: Dean Alberga, World Archery

Dag 5

Den startede godt for TIK’s Sarah og Nyk.F’s Stephan der var ranket 1 efter kvalifikationen. De skulle derfor møde Kroatien (16) i 1/16-finalen. Her gik det virkelig godt, 7X,8*10 og en 9’er gav 159-153. Det blev dagens højeste score!
I 1/8-finalen var modstanderen Tyskland, som startede imidlertid godt og førte 40-39 efter første runde. Danskerne så kom tilbage i anden runde med fuldt hus, og tyskerne score 38, så det vendte til 79-78. I tredje runde gik det imidlertid galt, som det jo kan i bueskydning, og en usædvanlig 6’er gav Tyskerne forspringet tilbage med 35-39 til 114-117. Sarah og Stephan kæmpede videre og vandt 4 runde 39-37, men Tyskerne vandt altså 154-153, så det blev til en 5. plads til Danmark.

Tak til Leon Rasmussen, som har leveret teksten.