Svindel

Svindel rammer da aldrig mig og jeg passer godt på!

Man skal være opmærksomme på, at idrætsforeninger i stigende grad udsættes I for telefonsvindel . Senest er to idrætsforeninger i Jylland blevet udsat for svindel. Der er derfor ekstra god grund til at skærpe opmærksomheden, hvis du som frivillig, kasserer, formand eller økonomiansvarlig i en forening har adgang til foreningens konti og betalinger .

Svindlerne ringer op og udgiver sig for at være politiet eller foreningens pengeinstitut. De påstår så, at foreningens konto er udsat for et hackerangreb, eller der er tegn på mistænkelige transaktioner. Svindlerne beder om, at foreningens penge bliver overført til en såkaldt sikkerhedskonto.

Politiet forklarer, at svindlerne ofte har sat sig ind i foreningens forhold , som gør samtalen meget troværdig. Politiet, banker eller myndigheder vil aldrig bede andre om at overføre penge til en sikkerhedskonto. Det bedste at gøre ved den slags opkald er at lægge røret på.

De to seneste svindelsager viser, at det også kan ske for erfarne foreningsledere med både sund skepsis og økonomisk viden.

Politiet anbefaler:

  • Aftal og overhold faste sikkerheds- og godkendelsesprocedurer ved betalinger og overførsler’
  • Spørg altid andre til råds ved opkald og betalinger, der afviger fra normen
  • Lad dig ikke overtale, og giv aldrig efter for pres og korte tidsfrister
  • Ring altid til den bank eller myndighed, personen udgiver sig for at være fra, inden du handler
  • Tænk over, hvad jeg deler på nettet. Navne og adresser på kassereren og økonomiansvarlige gør det nemmere for svindleren at virke troværdige

Læs mere på Mit digitale selvforsvar, DGI og på sikkerdigital.dk

De bedste hilsner
TIK’s hovedbestyrelse

Få TIK-Nyt hver uge!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Søg på tik.dk