Eiler Olsen (1924-1996) – Æresmedlem af TIK

Denne side er for at ære Eiler Olsen – æresmedlem af TIK

Eiler Olsen er født 30. oktober 1924 og døde 12 februar 1996. Eiler er en af de personer som har haft rigtig stor betydning for TIK gennem tiderne.

Eiler Olsens betydning for TIK ses også ved at adskellige ærespokaler er stiftet i hans navn:

  • TIK gymnastiks ‘Ejler Olsens mindepokal’, som har følgende beskrivelse:
    Ejler Olsens Mindepokal er indstiftet i 1996 af Taastrup Idræts Klubs (TIK’s) Gymnastik Afdeling ved afdelingens 90 års jubilæumsfest. Pokalen er til ære for halbestyrer Ejler Olsen, der bestyrede Taastrup Idræts Haller i årene 1965–1994. I alle årene var Ejler Olsen en stor og meget respekteret organisator og drivkraft af Taastrup Idræts Haller. Det lå i arbejdet Ejler Olsen stærkt på sinde at fremme ungdoms- og idrætslivet i Høje-Taastrup Kommune. Gymnastikken har i alle årene nydt stor gavn og glæde heraf. Pokalen består af et sølvbæger, der er skænket af TIK’s Fond.

Artikel bragt i Aktuelt 1969 i forbindelse med at Eiler blev æresmedlem: 
For første gang i mange år kunne klubben hylde et nyt æresmedlem ved den årlige fest. Det nye æresmedlem Eiler Olsen blev allerede æresmedlem på generalforsamlingen i marts, men først ved festen lørdag aften fandt den officielle overrækkelse af æresmedlemsbeviset sted.
Selv om Eiler Olsen er gået af som sekretær i TIK, udfører han stadig et meget stort arbejde både i Tåstrup Idrætshal og som leder af blodbankens arbejde i Tåstrup, der startede med blodtapningen af TIKs medlemmer, men som efterhånden er blevet til tapninger af alle i Tåstrup og omegn.
Det nye æresmedlem kunne med rette føle en særlig glæde over at se et hold svømmere og et hold håndboldspillere som pokalvindere – Eiler Olsen var en af svømmeafdelingens stiftere for få år tilbage, og havde det ikke været for Eiler Olsens energiske indsats, havde Tåstrup næppe haft en idrætshal nu og heller ikke et håndbolddrengehold som pokalvinder.

Se billeder af Eiler på arkiv.dk:

Byhistorisk Samling og Arkiv i Høje-Taastrup Kommune har mange billeder fra TIK’s historie og de personer som har været med til at skabe historien. Se lokalarkivets billeder af Eiler Olsen på Arkiv.dk.

Denne side er mangler stadig information omkring Eiler, så hvis man har mere information, så tøv ikke med at sende informationen til TIK