Henning Aasberg – Æresmedlem af TIK

Denne side er for at ære Henning Aasberg – æresmedlem af TIK

Henning Aasberg var hovedformand for TIK i perioden 1988-1992, blev æresmedlem af TIK i 1995 og er stadig en fast gæst ved den årlige pokalfest.

Artikel i Roskilde Tidende

I forbindelse med at Henning i 1995 blev udnævnt til æresmedlem skrev Roskilde Tidende den 7. februar 1995 følgende:

Meget populært valg

Henning Aasberg blev udnævnt til nyt TIK-æresmedlem

Det var et populært og indlysende valg, da 56- årige Henning Aasberg lørdag blev udnævnt til æresmedlem af TIK ved klubbens pokalfest lørdag.

Det var et langvarigt og dygtigt lederskab, som har bragt den vellidte Aasberg ind i æresklubben, som kom op på ni medlemmer, alle i øvrigt af hankøn.

Henning Aasbergs tid i Taastrup går tilbage til 1969, hvor han som tilflytter straks meldte sig i TIK-tennis for at dyrke sin store fritidsinteresse. I starten nøjedes han med at svinge ketsjeren, men snart fik dirigentstokken også en omgang.

Lederkarrieren i TIK startede i begyndelsen af 70’erne, hvor Henning Aasberg blev valgt ind i tennisafdelingens seniorudvalg, en post han beholdt frem til 1977. Efter et par år på lavt blus i TIK var det come back i 1984, denne gang som formand for tennisafdelingen Den post måtte han tage afsked med i 1988 for at overtage det krævende hverv, som hovedformand for hele TIK. Den plads beholdt han frem til 1992 bl.a. en sæson, hvor han var ene mand i forretningsudvalget.

Et generationsskifte på lederplan blev sat i gang i 1992 med valget af Villy Rosendahl- Kaa som ny hovedformand. Til marts stopper Henning Aasberg sit virke på lederplan i TIK. Det ny forretningsudvalg behøver ikke længere hans støtte. Ikke kun TIK har nydt godt af hans idrætsengagement.

Men TIK vil fortsat være klubben, hvor tennisketsjeren får en omgang, når der ellers bliver tid. Henning Aasberg har under ingen omstændigheder tænkt sig at læne sig tilbage. Som nyvalgt næstformand i Dansk Tennis Forbund bliver der rigeligt at se til også fremover. I weekenden var han med hele vejen i Brøndbyhallen, hvor Danmark var tæt på en overraskende sejr over Sverige i Davies Cup.

Kontakten til tennisforbundet blev skabt allerede i 1987, hvor TIK med Henning Aasberg i spidsen stod for en perfekt afvikling af årets danmarksmesterskaber.

Henning Aasbergs fremragende lederegenskaber har ført ham gennem en flot karriere inden for politiet. 15. marts 1963 blev han ansat ved Københavns Politi. I dag står der vicepolitiinspektør på visitkort og han er personalechef for 2800 ansatte i politiet. Undervejs har han været chef for Københavns færdselspoliti, dengang i starten af 80’erne blev hans stemme kendt i trafikradioen. Karrieren inden for politiet har også betydet lederskab af politiets uropatrulje.

Henning Aasberg indtager snart en plads fra sidelinjen i den lokale idrætsverden. Herfra lyder udfordringen: få nu samarbejdet til at fungere. Det gælder ikke mindst TIK, som han betegner som en klub, der er meget langsom til at skabe samarbejde med andre foreninger.

 

Hvis man har yderligere information omkring Henning Aasberg, så tøv ikke med at sende informationen til TIK