Pokalfesten gennem tiderne

Aviserne som dækker Taastrup har, udover at være med til at indstifte mange af pokalerne, også beskrevet hvad som er sket ved de enkelte pokalfester og hvem som har fået pokalerne.

1969

Aktuelt har den 20. januar 1969 skrevet følgende:

Uden Eiler Olsen ingen idrætshal – TIK’ nye æresmedlem hyldet sammen med årets pokalvindere

Ved den atter i år meget vellykkede pokalfest i Tåstrup IK var der så mange pokalvindere som aldrig før. Det skyldes, at “Tåstrup Bladet og Køge Bugt”s pokal blev vundet af klubbens svømmehold, der vandt det sjællandske holdmesterskab foran Roskilde med et hold bestående af 30 deltagere, hvoraf den ældste var 36 og den yngste kun 12 år. Svømmerne fik overrakt pokalen af Sven Erik Hansen fra badmintonholdet, der vandt pokalen i fjor.

“Dagbladet”s ungdomspokal blev vundet af håndbold drengeholdet, som i 1968 blev vinder af amtets SM og nummer tre både indendørs og udendørs i SHFs turneringer. Holdet trænes af 1. holdets populære anfører Knud Sommer.

Tåstrup Avis’ pokal, der i fjor gik til atletikpigen Annelise Christensen blev ikke ligesom de to andre overrakt af de tidligere vindere, da det ikke er en vandrepokal. Årets pokalvinder blev Per Emanuel, der i … samtlige 3. div.holdets opgør … var blandt banens bedste spillere,

For første gang i mange år kunne klubben hylde et nyt æresmedlem ved den årlige fest. Det nye æresmedlem Eiler Olsen blev allerede æresmedlem på generalforsamlingen i marts, men først ved festen lørdag aften fandt den officielle overrækkelse af æresmedlems beviset sted.

Selv om Eiler Olsen er gået af som sekretær i TIK, udfører han stadig et meget stort arbejde både i Tåstrup Idrætshal og som leder af blodbankens arbejde i Tåstrup, der startede med blodtapningen af TIK’s medlemmer, men som efterhånden er blevet til tapninger af alle i Tåstrup og omegn.

Det nye æresmedlem kunne med rette føle en særlig glæde over at se et hold svømmere og et hold håndboldspillere som pokalvindere – Eiler Olsen var en af svømmeafdelingens stiftere for få år tilbage, og havde det ikke været for Eiler Olsens energiske indsats, havde Tåstrup næppe haft en idrætshal nu og heller ikke et håndbold drengehold som pokalvinder.

2009

Lokalavisen Taastrup skrev den 3. februar 2009 nedenstående:

TIK Pokalfest havde et fornemt fremmøde på 260 medlemmer, der havde en hyggelig aften i nostalgiens tegn i Taastrup Idræts Hal.

Lokalet var smukt indrettet med nostalgiske foto og diverse artikler fra lokale aviser på væggene og det var med til at give festen de helt optimale rammer. Sædvanen tro blev fanerne ført ind af Mette Klarskov, TIK Gymnastik og næstformand, Carsten Petersen, TIK Håndbold. Derefter blev de ni fremmødte æresmedlemmer hædret og de fik overrakt en erindring til minde om Pokalfesten.

Et af festens højdepunkter er uddelingerne af de tre erindringspokaler, nemlig LOKALAVISENs, Taastrup Pokal, for årets største idrætspræstation eller en ekstraordinær stor lederindsats gennem mange år, Taastrup Erhvervsforenings Pokal, for en stor aktivitet – eller afdelingsindsats samt Dagbladets Ungdomsleder Pris.

LOKALAVISENS Pokal gik meget fortjent til klubbens meget aktive hovedformand, Erhardt Franzen, der under lange klapsalver fik pokalen og medfølgende blomster overrakt af redaktør, Niels Torp, LOKALAVISEN. I øvrigt var han indstillet af TIK-Tennis. De øvrige indstillede til samme pokal var: Martin K. Laursen, TIK Bueskydning, Daniel Skaaning, TIK-Svømning, Britta Bahn, TIK-Klubhus/ Gymnastik og Louise Laursen, TIK Bueskydning. Følgende begrundelse blev givet: Erhardt Franzen hører til de ”tunge drenge” i TIK. Han kom ind i TIK som motionsgymnast og medlem af TIK-Gymnastiks bestyrelse i midten af 90erne, hvor afdelingen – efter en periodes uro i bestyrelsen – var havnet i en økonomisk og meget uholdbar situation. Senere opfordrede et bredt bagland i TIK, Erhardt Franzen til i år 2000 at lade sig opstille ved generalforsamlingen som hovedformand. Det skete i et kampvalg med den daværende hovedformand, som mange var bekymrede for, var ved at ødelægge TIK. Erhardt Franzen trak sig ud af opgøret med et solidt flertal i ryggen og senere et slagkraftigt og helt nyt forretningsudvalg. Den nyvalgte formand fik TIK på ret køl og han har siden formået at gøre TIK synlig og respekteret i vide kredse. Det ikke mindst i forhold til Høje-Taastrup Kommune, idrætslivet og erhvervs- og kulturelle organisationer og institutioner i nærområdet. I sin adfærd og måde at virke på, er Erhardt Franzen respekteret og vellidt af langt de fleste af de 3.400 medlemmer i klubben.

Taastrup Erhversforenings Pokal blev uddelt til Britta Bahn, der hører til grundstammen af personer i TIK. Der vedholdende yder en stor indsats for klubben. Det er såvel i hverdagen og til festerne, og hun er også et vældigt aktiv af klubhusets praktiske drift, og her taler vi om indkøb og udsmykning samt sørger for en ordentlig opførsel, afrydning og renholdelse. Ligesom hun også i en længere periode er meget aktiv i TFC, der er Danmarks tredjestørste fodboldklub. De øvrige indstillede foruden Britta Bahn var: Lene Lyngsie Jensen, TIK-Tennis, Alexander Skov Andersen, TIK-Svømning, TIK-Bueskydning og Erhardt Franzen, TIK Hovedafdeling.

Dagbladets Ungdomspokal gik til Karsten Weikop, TIK Bueskydning, der har gjort en imponerende indsats for afdelingen. I indstillingen hedder det blandt andet: Karsten Weikop er mangeårig leder og træner i TIK-Bueskydning. Han har været med i afdelingens bestyrelse i mange år, hvoraf de seks som formand. Han er fortsat leder/ instruktør for børnene, der deltager i sommerferie-aktiviteten ”Aktiv Sommer” i bueskydning. Ligesom han har formået af lave en af klubbens bedste hjemmesider, som altid er ”up-to date” og med mange informative oplysninger. Karsten Weikop har gennem årene også uegennyttigt udført et væld af opgaver for Dansk Bueskydnings Forbund. For øvrigt var Helle Kirud, TIK Gymnastik og Lene Lyngsie Jensen, TIK Tennis også indstillet.

Udover dette skrev Lokalavisen Taastrup også en artikel om Villy Rosendahl-Kaa, der samme aften blev udnævnt til æresmedlem.